Lezárult a nyomozás Diego Maradona halála ügyében

2022. március 8. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárult a nyomozás Diego Maradona argentin futballsztár halála ügyében – írja az MTI. A világbajnok focista 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Nem sokkal később ügyészi nyomozás indult, hogy környezete, így elsősorban orvosai esetleges hanyagsága mennyiben járult hozzá a halálához.

Az ügyészség várhatóan a következő hetekben indít büntetőeljárást hét ember – köztük Leopoldo Luque orvos – ellen, akiket emberöléssel vádolnak. Ha bebizonyosodik a vétkességük, akkor akár 25 év börtönbüntetést is kiróhatnak rájuk. Az érintettek ártatlannak vallják magukat.

Az 1986-ban világbajnok Maradona pályafutása során az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes. Népszerűségén az sem csorbított, hogy kiderült kokainfüggősége, és hírek keringtek a maffiával fenntartott kapcsolatáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!