Lazítottak a Covid-szabályokon a franciák, Novak Djoković megvédheti címét a Garroson

2022. március 4. – 09:12

Lazítottak a Covid-szabályokon a franciák, Novak Djoković megvédheti címét a Garroson
Novak Djoković áprilisban már Monte-Carlóban is játszhat – Fotó: Karim Sahib/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A francia miniszterelnök, Jean Castex csütörtökön jelentette be, hogy Franciaországban március 14-től – a tömegközlekedési járműveket kivéve – mindenhol megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Felfüggesztik továbbá a koronavírus elleni védőoltás bemutatásának kötelezettségét is.

A New York Times rögtön meglátta a hír sportvonatkozását, és a teniszezők világranglistáján második helyre szorult Novak Djoković helyzetére világított rá. A szerb játékost hosszú huzavona után kiutasították Ausztráliából januárban, így nem indulhatott az év első Grand Slam-tornáján. A mostani bejelentésig úgy látszott, a következő GS-tornán, Párizsban sem tud játszani.

A számítása azonban – miszerint az oltást előbb-utóbb nem veszik olyan szigorúan, mint az ausztrálok – bevált, mert javul a világban a járványügyi helyzet. A teniszező nem tartja magát oltásellenesnek, de a vakcinát sem gondolja szükségesnek.

A két közelgő rangos amerikai tornán (Indian Wells és Miami) így sem indulhat, mert az USA-ba csak az oltottak léphetnek be. Monte-Carlóban viszont már ott lehet április 9-én, ahogy a május 22-én kezdődő Roland Garroson is.

Djoković múlt heti váratlan vereségével elveszítette az első helyét a rangsorban – az orosz Danyiil Medvegyev a jelenlegi legjobb –, így nyilván vissza akarja azt szerezni, plusz meg akarja védeni az elsőségét Párizsban. Ahogy utána Wimbledonban is. Az Ausztráliában győztes Rafael Nadal 21 GS-tornát nyert meg eddig, Djoković és Federer eggyel marad el tőle. A szerb játékos a napokban szakított edzőjével, a szlovák Marian Vajdával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!