Djoković szakított azzal az edzővel, akivel 20 Grand Slamet tudott megnyerni

2022. március 2. – 10:03

Djoković szakított azzal az edzővel, akivel 20 Grand Slamet tudott megnyerni
Novak Djoković Marian Vajdával a háttérben edz Belgrádban 2018. október 1-jén – Fotó: PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Novak Djoković szakított Marian Vajdával, azzal az edzővel, aki tinédzser kora óta szinte folyamatosan vele dolgozott – írja az Independent.

Vajda 2006 óta volt a hússzoros Grand Slam-bajnok, korábbi világelső edzője. Egyszer egy rövid időre elváltak már az edző és a teniszező útjai egymástól, amikor 2017-ben a sérülésekkel is küzdő Djoković a Roland Garros előtt a teljes edzői stábját lecserélte és a nyolcszoros GS-bajnok Andre Agassival és Radek Stepanekkel készült. Az a szakítás ugyanakkor nem tartott hosszú ideig, Vajda 2018 tavaszán már ismét Djoković csapatában dolgozott.

A szerb világsztár csapatában az évek során az 56 éves, szlovák származású edző mellett korábban Boris Becker is dolgozott, de Goran Ivanisevic 2019-es érkezése után láthatóan egyre inkább háttérbe szorult. Az, hogy Vajda már nem tagja Djoković edzői stábjának, csak kedden derült ki, pedig a játékos szerint már a tavaly novemberi ATP-világbajnokságon megbeszélték a szlovák Marian Vajdával, hogy elválnak útjaik.

„Marian ott volt mellettem a karrierem legfontosabb és legemlékezetesebb pillanataiban. Hihetetlen dolgokat értünk el, és hálás vagyok a barátságáért és elkötelezettségéért”

– mondta a korábbi világelső. Djoković arról is beszélt, hogy továbbra is családtagjaként tekint Vajdára, akinek nem lehet elég hálás. Vajda szintén arról beszélt, hogy hálás az együtt elért sikerekét és mérhetetlen büszkeséggel fog mindig visszatekinteni az együtt töltött idejükre.

„Továbbra is a legnagyobb támogatója maradok a pályán és azon kívül is, és alig várom az új kihívásokat.”

A szerb teniszező pályafutásának épp egy nehezebb időszakát éli, hétfőn vesztette el a világelsőséget azok után, hogy címvédőként nem vehetett részt a 2022-es Australian Openen, mivel nem oltatta be magák koronavírus ellen, majd a dubaji torna negyedöntőjében kikapott. Marian Vajda a tenisz legsikeresebb edzőjének számít, ugyanis Djoković mind a 20 Grand Salm-címét vele (is) készülve nyerte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!