Djoković megjelent a nyilvánosság előtt, és megígérte, tíz napon belül elmondja, mi történt vele Ausztráliában

2022. február 3. – 15:12

Djoković megjelent a nyilvánosság előtt, és megígérte, tíz napon belül elmondja, mi történt vele Ausztráliában

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenegy napos huzavona után, január 16-án utasították ki másodszor és jogerősen Ausztráliából a világelső teniszezőt, Novak Djokovićot. A szerb játékos orvosi különengedéllyel próbált beutazni az országba, amit egy korábbi fertőzéssel indokolt. Az ausztrál szabályok egyértelműek: két oltás nélkül nem engedhetnek be senkit. A szervezőktől mégis kapott olyan információt, hogy oltás nélkül is mehet, ezért az oltásokkal szemben szkeptikus Djoković repülőre ült. Ebben a cikkben foglaltuk össze a részleteket.

A teniszező mellett mindvégig határozottan kiállt az ország elnöke, Aleksandar Vučić. Djoković most Belgrádban személyesen köszönte meg a hozzáállását.

„Nagyon hálás vagyok azért, amit értem tettek, erre még sokáig emlékezni fogok”

– mondta a BBC tudósítása szerint.

Az elnök azt mondta, hogy a teniszező nemcsak önmagáért, hanem egész Szerbiáért is küzdött. És ő is megköszönte a küzdelmet.

Djoković megígérte a drukkereinek, hogy a következő tíz napon belül elmondja a saját verzióját. Vučić telefonon már januárban is beszélt a teniszezővel, és úgy nyilatkozott, hogy már alig várja, hogy személyesen is láthassa.

„Akik úgy gondolják, hogy valamilyen elveket védtek meg, csak arra mutattak rá, hogy nem is voltak elveik, hiszen 10-11 napon át zaklatták a világ legjobb teniszezőjét, hogy aztán a 10-11. napon közöljék vele azt a döntést, amelyről már az első napon tudták, hogy meg fog születni” – nyilatkozott Vučić a kiutasítás után.

A tornát Rafael Nadal 0:2-ről fordítva nyerte, aki ezzel megszerezte a 21. GS-trófeáját, és megelőzte Djoković mellett Roger Federert is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!