Nagyon örül a német kéziszövetség igazgatója, hogy most még Pozsonyban játszanak az Eb-n, és nem Budapesten

2022. január 15. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a szlovák kézilabda-szövetség cáfolja, hogy a csapat kapitánya kritizálta volna a társrendező magyarokat a nem elég szigorú járványügyi szabályok miatt, addig a Német Kézilabda Szövetség (DHB) vezetése szombaton beleállt a budapesti szervezőkbe:

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan megy majd tovább a kézitorna, ha azt látjuk, hogy Budapesten húszezren ott vannak, és senki sem visel maszkot. Mindannyiunkat minden nap tesztelnek, és úgy tűnik, itt minden nagyon-nagyon rendben van. De hallani lehet, hogy odaát azért egy kicsit más a helyzet”

mondta Alfred Gislason német szövetségi kapitány Pozsonyban. Hozzátette, hogy igyekeznek odafigyelni a védekezésre, és hogy senki ne kapja el a vírust, hiszen ez a legfontosabb a továbbmenetel szempontjából.

A Süddeutsche Zeitung kiemeli, hogy amíg csütörtökön Budapesten 20 ezren voltak jelen a magyar-holland mérkőzésen, addig Pozsonyban pénteken alig több, mint 1200 néző előtt játszott a német csapat Belarusz ellen. Az egyik német játékos, Kai Häfner szerint olyan, mintha két különböző kézilabdát látna az ember a közvetítéseken: az egyikben egy teltházas csarnokkal, a másikban csak párszáz szurkolóval.

Axel Kromer, a Német Kézilabda Szövetség sportigazgatója sajtótájékoztatót tart Pozsonyban 2022. január 15-én – Fotó: Marijan Murat / dpa Picture-Alliance via AFP
Axel Kromer, a Német Kézilabda Szövetség sportigazgatója sajtótájékoztatót tart Pozsonyban 2022. január 15-én – Fotó: Marijan Murat / dpa Picture-Alliance via AFP

A német kéziszövetség sportigazgatója, Axel Kromer arról beszélt a ZDF beszámolója szerint, hogy örülnek, hogy most Szlovákiában játszhatnak:

„Ugyanazok a sztenderdek érvényesek itt, mint amiket otthon is jól ismerünk. Szerintem jó lenne, ha ez lenne Magyarországon is. Még akkor is, ha a magyarországi hangulat persze jó reklámot biztosít a kézilabdasportnak. Ezt viszont a mi felfogásunk szerint nem mehet a fertőzések rovására”

– mondta Kromer – „Ha Magyarországra jövünk, átgondoljuk, milyen problémákat okozhat ez a számunkra.” A sportigazgató hozzátette, nem rajtuk múlik, „mit tolerál Magyarország és valahol az Európai Kézilabda Szövetség is”.

Kapcsolódó hír, hogy a magyar kéziválogatott egyik tagjának pozitív lett a koronavírus-tesztje: Győri Mátyás tünetei a kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint enyhék, a magyar csapat többi játékosának, valamint a stáb tagjainak pedig negatív lett a tesztje, írja a Nemzeti Sport. Győri irányítóként vett részt a csapatban, igaz, a hollandok elleni csütörtöki első Eb-mérkőzésen nem állt pályára – ahogyan a következő, vasárnapi meccsen sem lesz ott Portugália ellen, mivel csak két negatív teszttel térhet vissza mindenki a csapatba.

Ahogy arról beszámoltunk, a napokban azon akadtak ki a francia játékosok, hogy míg ők kénytelenek voltak a családjuktól távol, elkülönítve tölteni a karácsonyt és a szilvesztert, addig most maszk nélküli vendégekkel kellett együtt enniük a magyarországi szállásukon – végül két nap után elérték, hogy legalább külön ehessenek.

A szerb válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Toni Gerona is panaszkodott a szervezésre, mert csúsznak a tesztelések, a laza szabályok miatt pedig néhány játékos el is kapta a koronavírust. A montenegróiak csapatkapitánya, Vasko Sevaljevic egyenesen szégyennek nevezte a szervezést, mert egy másik szállodába kellett átmennie a csapatának, ahol nem készültek fel a fogadásukra.

Mindenesetre a Magyar Kézilabda Szövetség közleményben reagált a csapatok kifogásaira: mint írják, az Eb-t az európai szövetség előírásainak betartásával, velük közösen szervezik, és értetlenül állnak a panaszok előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!