Két nap után elérték a francia kézisek, hogy ne a többi vendéggel együtt kelljen étkezniük a hotelben

2022. január 13. – 21:38

Másolás

Vágólapra másolva

Két nap után elérték, hogy ne a többi szállóvendéggel közösen kelljen étkezniük, mondta az Európa-bajnokságra Magyarországra érkezett francia kézilabda-válogatott képviselője az RTL Híradónak. Hozzátette, hogy a többi csapattól viszont nem különítették el őket.

A csapat képviselője azt is mondta, hogy nem a koronavírus-fertőzéstől félnek, hanem hogy ha az egyik csapattagnak pozitív lenne a tesztje, az mindenki másra is hátrányos a csapatban. Azt is mondták, hogy nem a szállodával vagy a magyarokkal van gondjuk, hanem a szervezőknek szólt a kritikájuk.

A francia kézilabda-válogatott több tagja is felháborodott a Magyarországra érkezés után a helyi járványügyi szabályokat megtapasztalva. A háromszoros olimpiai és négyszeres világbajnok, háromszor a világ legjobb játékosának megválasztott Nikola Karabatić például azt kifogásolta, hogy miután biztonsági okokból a karácsonyt és a szilvesztert is a családjuktól távol kellett töltenie az Európa-bajnokságra készülő keretnek, Magyarországon maszk nélküli vendégekkel kell keveredniük a szállodájukban, ahol a vendégektől külön étkeztetésük sem volt megoldott.

A franciák mellett a szerb válogatott spanyol szövetségi kapitánya, Toni Gerona is panaszkodott a szervezésre. Twitter-bejegyzésében azt kifogásolta, hogy a szállodavendégek maszk nélkül járkálnak a folyosón, és megemlítette, hogy csúsznak a tesztelések. Azt is írta, hogy néhány játékos el is kapta a koronavírust.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közleményben reagált a kifogásokra, azt írta, hogy értetlenül állnak a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Azt írták, az Eb-t az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak betartásával, velük közösen szervezik, a hatályos jogszabályokat és a nemzetközi szövetség által előírt protokollt mindenki megismerte és betartja a rendező országokban.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is kitért a francia kézisek kritikájára a csütörtöki kormányinfón. Szerinte a franciák panaszában a hangnem volt bántó, és úgy fogalmazott, egyfajta „gyarmattartó arroganciával” nyilatkoztak az itteni körülményekről.

A magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Eb csütörtökön kezdődött el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!