Lovaggá ütik Lewis Hamiltont

2021. december 14. – 05:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán lovaggá ütik Lewis Hamilton hétszeres Forma–1-es világbajnok brit autóversenyzőt, írja az MTI. A ceremóniára Windsorban kerül sor alig pár nappal azután, hogy a Mercedes pilótája az utolsó körben elveszítette a 2021-es világbajnoki címet – és a futamot – Max Verstappennel szemben a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon.

A Mercedes két külön óvást is benyújtott a futam után, mindkettőt elutasították, a csapat viszont akár a nemzetközi Sportdöntőbíróságig is elviheti az ügyet. A Forma–1 évadzáró futamát követő helyzetről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A 36 éves pilóta az autósport szolgálatáért tett erőfeszítései miatt részesül az elismerésben

– derül ki a meghívóból. Hamilton 2008-ban már a Brit Birodalom Rendje lovagrend tagja lett, vagyis már korábban megkapta a Sir Lewis Hamilton megnevezést is, ám ezúttal teljes jogú lovaggá avatják. Frissítés: olvasónk tájékoztatása alapján Hamilton már korábban (2008) a Brit Birodalom Rendjének tagja („member”, MBE) lett, ami a rend legalsó fokozata, és nem lovagi cím („knight”). 2020 decemberében aztán úgynevezett Knight Bachelor-rá (Kt) nevezték ki, innentől fogva Sir Lewis Hamilton, viszont a Knight Bachelor nem a Brit Birodalom Rendjének tagja (ezt az előző címe mellé kapja). Most ezt az elismerést veszi át Windsorban, hiszen a tavalyi kitüntetést a járványhelyzet miatt eddig fizikailag nem kapta meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!