Két bordája eltört, légmellet kapott Mark Cavendish, miután nagyot bukott a genti hatnapos pályaversenyen

2021. november 22. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

Hordágyon kellett elvinni az idei Tour de France-on taroló 36 éves Mark Cavendisht a genti hatnapos pályaversenyről, miután vasárnap este nagyot bukott a verseny zárószámában. A brit bringásnak két bordája eltörött és légmellet is kapott, de már a helyszínen is lábra tudott állni, hétfőn pedig azt írta, hogy pár nap alatt valószínűleg rendbe fogják hozni a genti egyetemi klinikán – írja a Cycling News.

A versenyen ugyancsak részt vevő Jasper De Buyst elmondása szerint valahogy víz került a pályára, amit ő már a bukás előtti körben észre is vett, így lassítani tudott előtte, és nem is csúszott el. A következő körben viszont Cavendish, illetve a szintén bukó Lasse Norman Hansen nem voltak ilyen szerencsések: Kenny DeKetele a víz miatt elrántotta a kormányát, ami Hansen eséséhez vezetett, Cavendish pedig nem tudta kikerülni a dánt, így ő is bukott.

Hansen végül tudta folytatni a versenyt, a brit bringás viszont nem, őt elővigyázatosságból hordágyon vitték el a csarnokból, és megfigyelésre a genti egyetemi klinikára szállították, ahol éjszakára is bent tartották. Cavendish hétfőn este Twitteren arról írt, hogy nem így akarta befejezni a versenyt, de az a kevés víz a pályán mégis egy nagy eséshez vezetett. Mint írta, vannak fájdalmai, de semmi nem történt vele, amit pár nap a kórházban ne tudna orvosolni. Csapata, a Deceuninck – Quick-Step azt írta, hogy a bringást legkésőbb kedden kiengedik, ezt követően pedig határozatlan ideig lábadozni fog.

A 36 éves Mark Cavendish egy vírusbetegséget és a depressziót is legyőzve lett a 2021-es Tour de France főszereplője, ahol beállította Eddy Merckx rekordját, miután ő is 34 szakaszgyőzelmet hozott össze. A rekorddöntést végül a belga Wout van Aert megakadályozta, de az így is egyértelmű volt, hogy az évek óta csak szenvedő, a visszavonulás gondolatával is foglakozó brit sprinter olyan feltámadást produkált, amire hónapokkal korábban sem számított senki. Erről korábban részletesen is írtunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!