BL-történelmet írt a volt KGB-sek csapata

2021. szeptember 15. – 20:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cristano Ronaldóék összeomlásával, illetve a Bayern München barcelonai gálázásával indult kedden a Bajnokok Ligája 2021–22-es kiírásának csoportköre, majd szerdán, a folytatásban egy újabb kisebb szenzáció következett,

a moldáv Sheriff Tiraspol ugyanis egyből megnyerte története első BL-főtáblás meccsét, ami történetesen az első moldáv meccs (és siker) is volt a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Sheriff Tiraspol már az egészen vad, volt KGB-sekkel, lenyúlt országgal tarkított története miatt is érdekesség volt a BL-főtáblán, de futballszakmai szempontból az sem mindennapi, hogy a csapat elsősorban légiósokra épít – szerdán, a Sahtar Donyeck elleni hazai meccsen sem volt hazai játékos a kezdőcsapatukban.

Így nem meglepő, hogy a vezetést is egy légiós, a mali származású Adama Traoré szerezte meg nekik egy fantasztikus kapáslövéssel a 16. percben.

A folytatásban a Sahtar nem nagyon találta azt a fokozatot, amivel be tudta volna érni a BL-újoncként meglepően határozottan játszó moldáv csapatot, onnantól pedig, hogy a 62. percben Momo Yansane egy beadás utáni fejessel megduplázta a Sheriff előnyét, tulajdonképpen már el is dőlt, hogy már a BL első fordulójában szenzációt látunk.

A Dortmund hozta a papírformát

Nem okozott gondot a Borussia Dortmundnak a törökországi kiruccanás, komolyabb erőfeszítés nélkül is 2-1-re nyertek idegenben a Beşiktaş ellen. A Dortmund első gólját a 18 éves Jude Bellingham, a másodikat a 21 éves Erling Haaland szerezte, aki nemrég azon bosszankodott, hogy eddig 15 válogatottbeli meccsén csak 12 gólt szerzett Norvégiának, és ez kevés, lehetne jobb is a mutatója.

Nos, a Dortmundban jobb a mutatója, idén hét meccsen kilenc gólnál jár majd minden klubsorozatot figyelembe véve, szóval nem kell aggódni.

A Beşiktaş szépítése a 90. percben jött, Javi Montero talált be.

Eredmények

  • Beşiktaş–Borussia Dortmund 1-2
  • Sheriff Tiraspol–Sahtar Donyeck 2-0

Később játsszák

  • Manchester City–RB Leipzig
  • Club Brugge-Paris Saint-Germain
  • Atlético Madrid–Porto
  • Liverpool–AC Milan
  • Sporting Lisbon–Ajax
  • Internazionale–Real Madrid
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!