C. Ronaldo második meccsén is gólt lőtt régi-új csapatában, de végül lebőgött a Manchester

2021. szeptember 14. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Young Boys 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az MTI beszámolója szerint a manchesteriek az első negyedórában a nyáron visszatért Cristiano Ronaldo 135. BL-góljával megszerezték a vezetést. A portugál világsztár legutóbb 2009. május 5-én szerzett gólt az MU színeiben a BL-ben, amelyben ez volt az ötszörös aranylabdás játékos 177. mérkőzése, ezzel utolérte az örökranglistát vezető Iker Casillast. Íme, a gólja:

Az angol együttes aztán Aaron Wan-Bissaka 35. perces piros lapja miatt emberhátrányba került, a selejtező utolsó fordulójában a Ferencvárost búcsúztató hazaiak pedig ettől felbátorodtak, és a második félidőben annak ellenére is kiegyenlítettek, hogy Ole Gunnar Solskjaer ötvédős felállásra váltott.

A kiállítás után végig fölényben játszottak a svájciak, és a hosszabbítás utolsó percében a csereként beállt Jesse Lingard óriási hibáját kihasználva megszerezték a győzelmet jelentő találatot is.

Solskjaer 11. BL-mérkőzésén irányította a Unitedot, mellyel négy győzelem mellett hetedik alkalommal kapott ki. Az OptaJoe döbbenetes statisztikát osztott meg, amely szerint a Manchester az egész meccsen összesen két kapura lövést tudott összehozni, ennyire keveset a 2003 óta lejátszott 138 BL-meccsükön még sosem produkáltak.

A másik kora esti találkozón, a Sevilla–Salzburg mérkőzésen az első félidőt követően annak ellenére 1-1 volt az állás, hogy a csapatok összesen négy tizenegyest rúghattak: a vendég salzburgiaktól előbb Karim Adeyemi hibázott, majd Luka Sučić értékesített egy büntetőt, mielőtt ő is rontott egyet.

A Sevillánál az ugyancsak horvát Ivan Rakitić betalált a büntetőpontról, de a hazaiak a második félidőben nehéz helyzetbe kerültek, Jusszuf en-Neszirit ugyanis kiállította a játékvezető. Az addig fölényben játszó vendéglátó lendülete ekkor megtört, de kihúzta a végéig, és egy pontot otthon tartott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!