Szenved a Barcelona Messi nélkül, félgőzzel is nyert ellene a Bayern

2021. szeptember 14. – 23:42

frissítve

Szenved a Barcelona Messi nélkül, félgőzzel is nyert ellene a Bayern
A Barcelona játékosainak arcán látszott a kilátástalanság érzése – Fotó: Albert Gea / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A játéknap rangadóján a sokkal veszélyesebben futballozó Bayern München simán nyert 3-0-ra a kapura szinte veszélytelen FC Barcelona vendégeként. A néhány évvel ezelőtt még nagyszerű időszakot élő csapat szenved Lionel Messi nélkül.

A meccsen végig a Bayern akarata érvényesült, a német együttes beszorította a kapuja elé a katalánokat, és rengeteg helyzetet dolgozott ki. Egy megpattanó labdával Thomas Müller szerzett vezetést.

A Barcelonára még pár évvel ezelőtt is jellemző labdatartásnak, a játék nagyfokú kontrolljának szinte nyoma sem volt. Az Aranycipő egyik legnagyobb esélyese, Robert Lewandowski előbb egy kipattanó után lőtt gólt.

Majd a kegyelemdöfést is ő adta meg higgadt cselek után.

A Bayern simán, magából messze nem mindent kiadva nyert Barcelonában. A katalán csapatnak nagyon össze kell szednie magát a következő néhány évben, ha továbbra is a topfutball csapatai közé akar tartozni.

Lukaku továbbra is nagy formában játszik

A címvédő Chelsea hazai pályán 1-0-ra legyőzte az orosz Zenitet. A londoniak győztes találatát a nyáron szerződtetett belga Romelu Lukaku szerezte. Az Európa-ligában címvédő Villarreal saját közönsége előtt ugyan hátrányból fordított, de végül csak egy pontot szerzett, 2-2-re végzett az Atalanta ellen, írja az MTI.

További eredmények:

  • Dinamo Kijev (ukrán) – Benfica (portugál) 0-0
  • Lille OSC (francia) – VfL Wolfsburg (német) 0-0
  • Sevilla (spanyol) – Salzburg (osztrák) 1-1 (1-1)
  • Malmö FF (svéd) – Juventus (olasz) 0-3 (0-3)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!