Koronavírusban meghalt barátjáról emlékezett meg Sterling a gólja után, megdobálták a magyar drukkerek

2021. szeptember 2. – 23:13

frissítve

Koronavírusban meghalt barátjáról emlékezett meg Sterling a gólja után, megdobálták a magyar drukkerek
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Raheem Sterling egy, a napokban koronavírusban meghalt barátjáról, Steffie Greggről emlékezett meg gólja után, a magyar drukkerek megdobálták, amikor levette a mezét.

Az USA-ban és az Egyesült Királyságban népszerű Gregg az autóversenyző Gary Gregg lánya volt. A 26 éves jamaicai közéleti személyiségnek autoimmun betegsége is volt.

Sterlinget poharakkal dobálták meg a magyar szurkolók, ez az alábbi videón is látszik, bár könnyen lehet, hogy nem látták pontosan, mi van a pólójára írva, és nem ezért dobálták meg. Elképzelhető, hogy azt hitték, valami provokatív dolog van rajta, és persze az is lehet, hogy valami egészen más okból cselekedtek így.

A találkozó előtt az angol válogatott az eddigi meccseihez hasonlóan féltérdre ereszkedett, amire hangos füttyszó volt a reakció a magyar szurkolók részéről. A brit sajtó egy része – többek között az angol játékosok beszámolói alapján – rasszista magyar szurkolókról ír, az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt.

Pedig Marco Rossi szövetségi kapitány éppen azt kérte a drukkerektől, hogy a következő meccseken próbáljanak meg viselkedni. Arra kérte a szurkolókat, ne buzizzanak, ne cigányozzanak, mert azt szeretné, ha erőt kapnának tőlük a hátralévő meccseken, és ne kelljen zárt kapuk mögött futballozniuk.

A 4-0-s vereséggel végződő angolok elleni meccs élő közvetítését itt nézheti meg, összefoglaló cikkünket pedig itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!