Éreztem, hogy 10 millió magyar szív egyszerre dobbant, mikor fejbe tudtam rúgni a japánt a karate őshazájában

2021. augusztus 9. – 23:26

frissítve

Éreztem, hogy 10 millió magyar szív egyszerre dobbant, mikor fejbe tudtam rúgni a japánt a karate őshazájában
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is hazatértek az olimpikonjaink, miután vasárnap az őrült ska-buliba torkollt záróünnepséggel véget ért a koronavírus miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpia. Az az olimpia, ami magyar szempontból az elmúlt 25 év legsikeresebbje volt. A magyar küldöttség a japán fővárosban 20 érmet gyűjtött – aranyból hat, ezüstből és bronzból is hét-hét született.

A sportolók jó része a járványügyi előírások miatt nem maradhatott Japánban a játékok végéig, így a magyarok közül is sokan hazatértek már korábban, az úszóválogatottal például épp egy hete találkoztunk a ferihegyi reptéren. Az olimpiai csapat hivatalos és ünnepélyes fogadását mindenesetre hétfőn tartották, miután leszállt az utolsó olyan repülő is, amin magyar olimpikonok – többek között a férfi és női vízilabda-válogatott tagjai – utaztak. A BOK Sportcsarnokban több száz lelkes szurkoló várt rájuk.

A történelem első nézők nélkül megtartott olimpiája után a Tokióból hazatérő magyar sportolók azt mondták, az internetnek köszönhetően a speciális körülmények között is át tudták élni a szurkolók támogatását:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!