Húsz éremmel az éremtábla 15. helyén zártunk Tokióban

2021. július 24. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonöt éve a legjobb teljesítménnyel, 20 éremmel zárta a magyar küldöttség a tokiói olimpiát – aranyból hat, ezüstből és bronzból is hét-hét született. Ennél több utoljára Atlantában volt 1996-ban, akkor pont eggyel több, 21 érem született 7-4-10 bontásban.

Az idei terméssel Magyarország a 15. helyen zár az éremtáblán, ami nagyjából megfelel az elmúlt olimpiákon mutatott teljesítménynek – Atlantában a 12., Sydney-ben és Athénban a 13., Pekingben a 21., Londonban a fantasztikus 9., míg Rióban a 12. volt a magyar csapat.

Az Egyesült Államok mind az aranyak számában (39), mind az összes megszerzett érmet (113) nézve első helyen zárt a nemzetek között.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom