Az összes csütörtöki magyar eredmény egy helyen

2021. augusztus 5. – 06:45

frissítve

Az összes csütörtöki magyar eredmény egy helyen
Tótka Sándor ünnepli az olimpiai aranyérmét – Luis Acosta / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök hajnalban egy-egy újabb arany- és ezüstérem – valamint három 4. hely – született kajakban, ezüstérmes lett a nyílt vízi úszó Rasovszky Kristóf is. A hétpróbázó Krizsán Xénia a gyenge távolugrás után gerelyhajításban javított, így a magyar atléta, aki öt szám után még a 20., utolsó helyen állt a versenyben lévők között, a 15. helyről várhatja az utolsó számot. A női körvívással megkezdődött az öttusaverseny is az olimpián, csütörtök délelőtt a férfiak szintén körvívással ugyancsak megkezdik a versenyeket.

Atlétika

Hétpróba: Távolugrással folytatta a versenyt Krizsán Xénia, aki négy próba után a 19. helyen állt. Sajnos nemhogy javítani nem tudott, tovább romlott a helyzete. Krizsán első kísérlete érvénytelen volt. Másodikra 5,72 métert ért el, végül 5,88 méterrel zárt abban a számban, amiben 6,41 méter az idei legjobbja és egyben egyéni csúcsa.

Krizsán öt próba után 4424 ponttal a 20., azaz utolsó volt a még versenyben lévők között, csütörtök reggel viszont gerelyhajításban javított (és délután még 800 méteren tovább javíthat). Bár elmaradt az egyéni legjobbjától (53,27 méter) és idei legjobbjától is (52,02 méter), az első két kísérletre elért, centire egyenlő 50,59 méternek köszönhetően a gerelyhajítást az 5. helyen zárta. Ennek köszönhetően összetettben 5296 ponttal előrelépett a 15. helyre. Délután a 800 méteres futással folytatódott a program, ebben Krizsán Xénia megnyerte a futamát, ezzel 999 pontot gyűjtött, és 6295 ponttal zárt, ami a 13. helyet jelentette a számára.

Kajak-kenu

Az elődöntőkből a női kenu egyes 200 méteren induló Takács Kincső és Balla Virág a B döntőbe jutott, ahogy férfi kajak kettes 1000 méteren a Béke Kornél–Varga Ádám páros is. A további öt egységünk viszont döntős lett, férfi kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos, női kajak egyes 500 méteren Kozák Danuta és Csipes Tamara egyaránt futamgyőzelemmel, de döntős lett férfi kajak kettes 1000 méteren a Nádas Bence–Kopasz Bálint páros is.

A döntő eredményei:

Férfi K-1 200 m: Tótka Sándor olimpiai aranyérmet nyert a sprintversenyben, míg Csizmadia Kolos a dobogóról épp csak lemaradva 4. helyen ért célba. Cikkünk a versenyről >>>

Női C-1 200 m: Balla Virág megnyerte a B döntőt, vagyis a 9. helyen zárta az olimpiát. Takács Kincső a B döntő 6. helyét szerezte meg, vagyis 14. helyezett lett.

Női K-1 500 m: Csipes Tamara ezüstérmes lett, Kozák Danuta 4. helyen zárta a versenyt. Az új-zélandi Carrington a rajt után rögtön az élre állt, Csipes jött rá a hajrában, de utolérni nem tudta. Részletek a futamról >>>

Csipes Tamara az olimpia döntőfutamban – fotó: Maxim Shemetov / Reuters
Csipes Tamara az olimpia döntőfutamban – fotó: Maxim Shemetov / Reuters

Férfi K-2 1000 m: Nádas Bence és Kopasz Bálint hajója a döntőben hajszállal maradt le a dobogóról, a táv felénél még második helyen álló páros a 4. helyen ért célba. A Béke Kornél–Varga Ádám páros a B döntő 4. helyén, vagyis összesítésben a 12. helyen zárt. Cikkünk a döntőről >>>

Nyílt vízi úszás

A férfi 10 kilométeres számban világbajnok, kétszeres Európa-bajnok úszónk, Rasovszky Kristóf a 2. helyen ért célba, csak a német Florian Wellbrockot nem tudta befogni a veszprémi úszó, aki a verseny több mint felében a második helyen haladt. Világbajnokunknak ez a legjobb olimpiai eredménye. Részleteket az úszásáról itt olvashat.

Rasovszky Kristóf a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Rasovszky Kristóf a férfi nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén – fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Öttusa

Körvívással kezdődött és kezdődik az olimpia az öttusázóknak. A nők versenye 6 órakor rajtolt, Kovács Sarolta és Gulyás Michelle kínaiak ellen kezdett, majd üzbég és amerikai sportolók ellen folytatták a vívást. A rangsoroló versenyben 17+1 kört kell vívniuk, az első két kör négy asszójából mindketten hármat-hármat nyertek. Végül Gulyás a 7., míg Kovács a 10. helyen zárt, mindketten 220 pontot szereztek, 20-20 asszót nyertek a 35-ből, folytatás pénteken.

A férfi körvívás magyar idő szerint 9:30-kor kezdődött, itt két magyar olimpikon, Marosi Ádám és Kasza Róbert szerepelt. A júniusi világbajnokságon aranyérmes Marosi 20 ellenfelét legyőzte, miközben 15-től kapott ki, és 220 pontjával tizedik lett, míg Kasza 15 győzelemmel és 20 vereséggel a 27. helyen zárt a 36 fős mezőnyben 190 ponttal. A férfiak versenye szombaton folytatódik.

Vízilabda

A magyar női pólóválogatott a spanyolokkal találkozott az elődöntőben, amely nem indult valami jól a mi szempontunkból, ugyanis az első félidőben már 5-1-re is vezetett az ellenfél. A második félidő már jobban ment, és a hajrára ugyan sikerült feljönni 8-6-ra, de ennél jobban megszorongatni a spanyolokat már nem. A magyar válogatott az oroszokkal játszik bronzmeccset szombaton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!