Kopasz Bálint ezer párosban negyedik helyen zárta az olimpiát

2021. augusztus 5. – 06:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyes ezer méteren kedden olimpiai bajnoki címet ünneplő Kopasz Bálint Nádas Bencével indult a párosok ezer méteres versenyében. Nádas alapvetően sprinter, de mivel az ő stílusa illeszkedik leginkább Kopaszéhoz, megpróbálták együtt. Kevéssel az olimpia előtt találtak egymásra, nem tudtak hónapokon át együtt készülni.

Az elődöntőben a második helyen végeztek a németek mögött, és a feladat adott volt, ha még egyszer tudnak hasonló tempóban kajakozni, akkor harcban lehetnek akár az érmekért is.

A rajt után a harmadik helyen haladtak, a 250 méteres ellenőrző pontnál is őrizték ezt a pozíciót. Az ausztrálok meglógtak, féltávnál a magyar egység a második helyre lépett előre. Akkor azonban ritmust váltottak a németek, nagyon megindultak az egyesen a csehek, Kopaszék pedig a negyedik helyen álltak 750-nél.

Az ausztrálok, vagyis van der Westhuyzen és Green visszaverték a németek (Hoff és Schopf) támadását, és nyertek, a harmadik helyen a csehek (Dostal és Slouf) értek be, négy tizeddel voltak gyorsabbak a magyar duónál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!