Tokió: az összes pénteki magyar eredmény egy helyen

2021. július 30. – 05:09

frissítve

Tokió: az összes pénteki magyar eredmény egy helyen
Bartha-Kéri Bianka (b3) a női 800 méteres síkfutás előfutamában – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A végéhez közeledik az úszás a tokiói olimpián, de szombaton, és várhatóan vasárnap is lesz még magyar döntős, akiért izgulhatunk. Cseh László pályafutása viszont már nem csak közeledik a végéhez, hanem véget is ért, az négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, kétszeres világbajnok, 14-szeres Európa-bajnok Cseh egy olimpiai hetedik hellyel zárta karrierjét. Elkezdték a szereplést Tokióban atlétáink is – a teljes pénteki program itt olvasható, alább pedig az összes pénteki magyar eredményt gyűjtöttük össze.

Úszás: Cseh László egy olimpiai hetedik helyezéssel fejezte be pályafutását, 200 vegyesen féltávnál még másodikként fordult, a karrierje során mindig kicsit mumusnak tekintett mellúszáson visszaesett, és végül hetedik lett.

Telegdy Ádám a 200 hát döntőjében féltávtól kezdve tartotta az ötödik helyét, végül itt is ért célba. Elmondta, hogy „Egy olimpián csak a helyezés számít, nem az idő. Én már azzal teljesítettem a célomat, hogy fináléba kerültem, így a mai egy igazi örömúszás volt. Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel.”

Milák Kristóf öt percig olimpiai csúcstartónak mondhatta magát a 100 pillangó elődöntőjében úszott 50,31 után, de a másik elődöntőben az amerikai Caeleb Dressel 49,71-gyel rávert Milákra – a szombati döntőben óriási csata várható majd közöttük. Szabó Szebasztián a 14. lett, ő nem jutott döntőbe.

Burián Katalin 200 háton úszott a döntőért, saját futamában az ötödik helyen zárt, 2:09.65-ös idővel, ami összetettben pont csak a 10. helyre volt elég, így lemaradt a döntőről.

Az esti program nem tartogatott magyar örömhíreket, egyetlen versenyzőnknek sem sikerült a továbbjutás: Lobanovszkij Maxim 50 méteres gyorsúszásban a 22. időt úszta; Gyurta Gergely 1500 gyorson lett 15., ugyanebben a számban Kalmár Ákos a 22. helyen végzett. A napot a 4x100-as férfi vegyesváltó összesítésben a 13. helyen zárta.

Atlétika: Bartha-Kéri Bianka 33. lett a női 800 méteres síkfutásban, 2:02.82-es idővel, így nem jutott tovább. Koroknai Máté kiesett az előfutamban 400 m gáton a tokiói olimpia atlétikai versenyinek első napján, a 49.80-as ideje a 26. helyre volt jó, vagyis Koroknai volt a második legjobb kieső.

A riói bronzérmes Márton Anita nem jutott tovább a selejtezőből a súlylökők között, az idei legjobbjának számító 17,59-cel elmaradt a legjobb 12-től.

Evezés: Pétervári-Molnár Bendegúz tizedik lett egypárevezésben, miután a saját, B döntőjében a negyedik helyen ért célba 6:50.45 perces idővel. Pétervári-Molnár Rióban még a 14. volt, vagyis sikerült javítania az öt évvel ezelőtti olimpiai eredményén. A 28 éves versenyző 500-nál még harmadik volt, onnan az ötödik helyre csúszott vissza, ahogy az ellenfelei rákapcsoltak, majd a végén egy hajrával a negyedik helyre jött vissza. Az evezés után elmondta, hogy elégedett meg nem is az eredménnyel, a csütörtöki evezéssel szemben végig magabiztosan tudott haladni, és ha novemberben valaki egy olimpiai 10. helyet jósol neki, azonnal elfogadja. Egyedül azért csalódott, mert a felkészülése alapján benne lett volna a pontszerző hely, akár az érem is, de nem sikerült.

Sportlövészet: Major Veronika sok hibával kezdett csütörtökön a női sportpisztolyosok versenyének selejtezőjében, így pénteken a 42. helyen állva kezdett neki a folytatásnak. Pénteken, a 30 lövéses rapid szakaszban sikerült ugyan javítania, de döntőbe jutást jelentő legjobb nyolc helytől távol maradt a szám világcsúcstartója, a 35. lett.

Vitorlázás: Érdi Mária Laser Radialban a pénteki kilencedik futamban a 15. helyen ért célba, ezzel már akkor eldőlt, hogy nem kerül a legjobb tízbe és vasárnap nem lehet ott az éremfutamon. A tizedik, zárószakaszon pedig messze volt a legjobbaktól, a 25. helyen ért célba. Az utolsó futam eredményét kiejtette a végelszámolásnál, összességében így a 13. helyen végzett, azaz egy helyet javított a riói olimpiai eredményén.

Vadnai Benjámin a 18. helyen végzett a Laser Standard hajóosztályban. Az ő esetében már a zárónap előtt eldőlt, hogy nem lesz esélye bejutni a legjobb 10 versenyző számára rendezett éremfutamba. Pénteken aztán előbb a 21., majd a 25. helyen hajózott át a célvonalon. Az utolsó eredményét az összesítésnél kiejtette.

Vízilabda: A női vízilabda-válogatott döcögős kezdés után 17-13-ra verte a házigazda japánokat, ezzel egy fordulóval a vége előtt bejutott a negyeddöntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!