Vitray Tamás: Nem Hosszú Katinka dolga, hogy döntsön a saját versenyzése felől

2021. július 29. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Spirit FM Beszóló című közéleti műsorában beszélt Vitray Tamás szerda este a tokiói olimpia történéseiről, a televíziós legenda pedig többek közt azt is elmondta, hogy a visszalépésekkel és a címvédőként elért hetedik hellyel Hosszú Katinka méltatlan helyzetbe hozta saját magát, de méltatlan helyzetbe hozták őt az úszósport vezetői is. Vitray szerint nem létezik, hogy ne látták volna a szövetségnél, hogy Hosszú bajban van, ezért nem is kellett volna hagyniuk, hogy a nyakába vegye ezeket a terheket, de azokat is kritizálta, akik szerint Hosszú a mostani teljesítményével lerombolta a korábbi eredményeit.

Hont András műsorvezető egészen pontosan arról kérdezte az egykori sportriportert, hogy mi a véleménye arról, hogy Hosszú Katinka visszalépett két döntőtől is, illetve címvédőként hetedik helyen végzett 200 vegyesen. Vitray erre válaszul első körben leszögezte, hogy Hosszú méltatlan helyzetbe hozta saját magá, és méltatlan helyzetbe hozták a vezetői is. Vitray okfejtése szerint érdemes megnézni, hogy

  • milyen szavakkal méltatták Szilágyi Áront a harmadik olimpiai bajnoki címe után,
  • és hogy beszélnek a kommentelők egy egyébként nagyon nagy sportember kudarcáról.

Azért fogalmazott így, mert szerinte is tagadhatatlan, hogy Hosszú kudarcot vallott, ám úgy érzi, nem létezik, hogy az úszósport vezetői nem sejtették, hogy az úszónő bajban van, hiszen korábbi sportriporterként még ő is azt látta, hogy ezek nem azok az eredmények, amelyekkel fel lehet készülni. Persze voltak olyan hangok, akik állították, hogy Hosszú így is meg fogja lepni a világot, de ez nem volt reális, Vitray szerint pedig a legnagyobb baj, hogy az úszónő nemcsak elvállalta ezt a terhet, hanem hagyták is neki.

Szerinte egy rafináltabb sportember azt mondta volna, hogy beteg, és rögtön egy egész ország érzett volna vele együtt, Hosszú viszont így is bevállalta a versenyzést, ami nagy hiba volt tőle. Vitray azt is hozzátette, hogy úgy véli, maga az úszónő is pontosan tudta, hogy nem megy neki, ebben a sportágban ezt nem lehet nem tudni, hiszen órával mérik a teljesítményt. Vitray szerint nem Hosszú dolga az, hogy ő döntsön a saját versenyzése felől, természetesen elvileg mindent meg kell tennie, de ha az látványosan nem történik meg, akkor látványosan tenni kell amiatt.

Szerinte arra nem lehet hivatkozni, hogy lesöpörte a vezetőit, ennek nyilvánosságot kellett volna kapnia, de ő csak azt olvasta, hogy ismerik az úszónőt, és amikor szükség lesz rá, készen fog állni. Hosszú visszalépésével, illetve teljesítményével korábban mi is részletesen foglalkoztunk, ezt a cikket itt olvashatják el. Ha pedig valaki Vitray szavaira kíváncsi, a teljes műsort itt lehet meghallgatni:

Ezenkívül egyébként szó volt még Szilágyi Áron harmadik olimpiai bajnoki címéről, illetve Siklósi Gergely ezüstérméről is, Vitray pedig arról is beszélt, hogy sokallja a 13 magyar érem esélyét, mert szerinte rettenetesen magas a színvonal idén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!