Kiszámoltuk, hány magyar aranyérem lehet az olimpián

Legfontosabb

2021. július 23. – 12:02

frissítve

Kiszámoltuk, hány magyar aranyérem lehet az olimpián
Illusztráció: Fillér Máté / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

2016-ban, a riói olimpián négy sportágnak köszönhettük a 15 megszerzett érmet, most Tokióban a Magyar Olimpiai Bizottság előrejelzése szerint 13 érem a realitás. Végignéztük, kik szerezhetik meg ezeket, és azt is, mi várható Tokióban a csapatsportágakban, amelyek mindig különleges hangulatot adnak a játékoknak. A Telex tippje 6 aranyérem: 3 kajak, 1 vívás, 1 úszás, 1 lövészet vagy vitorlázás.

Úszásban a három arany mellett két ezüstérmet és két bronzot szerzett a magyar küldöttség a 2016-os riói olimpián Hosszú Katinka vezetésével, aki a három riói győzelme mellett egy ezüstöt is hazahozott.

Hét éremre úszásban most nincs reális esély.

Petrov Iván korábbi ifjúsági kapitányt kértük fel egy kis elemzésre.

„A férfiak és a nők is 400 vegyesen úsznak az első napon. Verrasztó Dávid 33 évesen bejutott 4:10-es idő alá, ez a fantasztikus teljesítmény 30 év feletti úszónak még sohasem sikerült. Két generáció harcol: tinédzserek a fiatal apukák ellen. Utóbbiakat például Bernek Péter is képviseli, és maga Dávid is utalt már korábban az apukatestére, ha éppen nem volt a legjobb súlyban. Ez most nem mondható el, már az Európa-bajnokságon is látványosan jó fizikai állapotban volt. Az úszásra ma már szerencsére nem jellemző, hogy húszévesen kiégnek és visszavonulnak a versenyzők. Dávidot a szorgalma, a hozzáállása teszi a világon is egyedülállóvá, és most már olimpián is van elég tapasztalata. A fiatalság nem garancia a dinamikára, ahogy az idősebb kor sem a bölcsességre, de Dávid a rutinjával, remélem, higgadt tud maradni a speciális, koronavírussal terhelt körülmények között is, és megvalósíthatja álmait.”

A Telex tőled függ. Segítsd a munkánkat egyszeri vagy rendszeres támogatással!

Az idei világranglista egyébként a legjobb eredményekkel így áll, az Európa-bajnok orosz Borogyin koronavírus-fertőzése miatt nem indulhat:

400 m férfi vegyes
Versenyző

Nemzet

Időeredmény
1.Daiya SetoJapán4:09.02
2.Chase KaliszEgyesült Államok4:09.09
3.Verrasztó DávidMagyarország4:09.57
4.Leon MarchandFranciaország4:09.65
5.Lewis ClareburtÚj-Zéland4:09.87
6.Ilija BorogyinOroszország4:10.02
7.Brendon SmithAusztrália4:10.04
8.Jay LitherlandEgyesült Államok4:10.33


Hosszú Katinka is 400 vegyesen versenyez először, amelyben 2016-ban világcsúccsal (4:26,36) nyerte meg az aranyérmet. Ezt a rekordot vélhetően sokáig meg sem fogja közelíteni senki. Petrov szerint, aki 4:31-es idő alá be tud kerülni, nyerhet. Azt is el tudja képzelni, hogy a két amerikai, Flickinger és Weyant, valamint a japán Ohasi, és persze nem utolsósorban Hosszú egy másodpercen belül érnek célba.

Izgalmas verseny várható Hosszúnál és a versenyző további hangulatára is biztosan kihatással lesz az első nap eredménye. Az amerikaiak hat héttel az olimpia előtt tartják a válogatót, és általában 3-4 másodperces javulásra képesek utána. Hosszúnak a május 17-én úszott 4:34-es idején kell faragnia. A magyar reményeket mindenképpen erősíti, hogy a világranglistát vezető ausztrál, Kaylee McKeown nem áll rajthoz ebben a versenyszámban, és csak két amerikai lehet a rajtkövön.

Hosszú Katinka a Tokiói Vizes Központban tartott edzésen 2021. július 20-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Hosszú Katinka a Tokiói Vizes Központban tartott edzésen 2021. július 20-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Az idei évben Hosszú hónapról hónapra jobb formát mutat, és az Európa-bajnokság óta eltelt időt sem pihenéssel töltötte. Látványos az elmúlt hónapok átalakulása, biztos, hogy nem a semmitevéstől lett ilyen. Regnáló világcsúcstartó, olimpiai címvédő. Fel van adva a lecke a kihívóknak” – állapította meg Petrov. A világranglista állása ebben a versenyszámban:

400 m női vegyes
Versenyző

Nemzet

Időeredmény
1.Kaylee McKeownAusztrália4:32.73
2.Emma WeyantEgyesült Államok4:33.81
3.Hali FlickingerEgyesült Államok4:33.96
4.Melanie MargalisEgyesült Államok4:34.08
5.Hosszú KatinkaMagyarország4:34.76
6.Yui OhashiJapán4:35.14
7.Leah SmithEgyesült Államok4:35.55
8.Aimee WilmottNagy Britannia4:35.70

Hosszú 200 pillangón is megpróbálkozik, ez egy olyan táv, aminek az eredményeiben nem volt látványos a fejlődése az utóbbi időben. És ott lesz Kapás Boglárka is, neki az a nagy ütőkártyája, hogy ő a második száz méteren a világon a leggyorsabb. „A kínai Zsang alapsebessége komoly fejtörést okozhat, ő vezeti a világranglistát 100 pillangón is,és ha bírni fogja végig, akkor nagyon nehéz lesz legyőzni. Bogi a negyedik legjobb idővel rendelkezik. Amikor idén 2:06.50-el megnyerte az Európa-bajnokságot, azt mondta, ez nem lesz elég az olimpián a döntőre sem. Ezt némileg túlzónak érzem, kiváló versenyző, remekül hat rá a feszült versenyhelyzet, és ő a szám regnáló világbajnoka: azt gondolom, hogy a dobogón láthatjuk a végén.”

200 m női pillangó
Versenyző

Nemzet

Időeredmény
1.Zhang YufeiKína2:05.44
2.Zhang YifanKína2:05.49
3.Hali FlickingerEgyesült Államok2:05.85
4.Kapás BoglárkaMagyarország2:06.50
5.Yu LiyanKína2:06.83
6.Regan SmithEgyesült Államok2:06.99
7.Laura StephensNagy-Britannia2:07.04
8.Brianna ThrosselAusztrália2:07.20

Petrov szerint olyat nem lehet mondani, hogy valakinek előre oda lehet adni az aranyat, hiszen előfordult már, hogy valaki elcsúszott az uszodában, és megütötte magát (a német Heintz ezért nem indulhatott a 2019-es vb-döntőben).

Milák Kristóf most akkora favorit 200 méter pillangón, hogy őt csak valami hasonló banális baleset foszthatja meg az aranytól.

Olyan sebességtartományban mozog, ami minden idők egyik legnagyszerűbb úszójának, Michael Phelpsnek is csak álom lehetett, még a 2009-ig használatban lévő szuperdresszben is.

„One man show-ra számítok, és titkon abban bízom, hogy Kenderesi Tamás is újra ott lesz a dobogón. Egyetlen ember nem fog sokkot kapni a mezőnyben Miláktól: Kenderesi. Átélte elégszer a medencében a fenomén szárnyalását az elmúlt években minden versenyen, hazai és nemzetközi vizeken egyaránt. Milák már eddig is űridőt ért el, és arra is képesnek tartom, hogy ezen az időn tovább faragjon, még ha délelőtt kell is úsznia. Ő pillangóúszásra született, és az olimpia még inkább alá fogja támasztani ezt. Viccesen szoktuk mondani, hogy elég lesz tőle az olimpián egy magyar csúcs is, ami természetesen világcsúcs is egyben. Százon Dressellel nagy meccsre számítok, ott az amerikai az esélyesebb, de ahogy már a kétszáz pillangónál is mondtam, az aranyat senkinek nem lehet előre odaadni.”

A győztes Milák Kristófés a bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 19-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI
A győztes Milák Kristófés a bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 19-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A 4x100-as férfi gyorsváltóban is ott lesz Milák, Németh Nándor, Szabó Szebasztián és egy negyedik, még bizonytalan magyar úszó társaságában. Az oroszok és az amerikaiak a mezőnyből kimagaslanak, de a 4–6. hely elérhetőnek látszik a magyarok számára.

A 4x200-as női gyorsváltó is döntőzhet. Ebben a váltóban annak a Késely Ajnának is úsznia kell, aki 400 gyorson a legjobb, az egyéni csúcsa az idei világranglistán a harmadik helyre lenne elég Ariarne Titmus és Katie Ledecky mögött. Bravúr lenne, ha érmet szerezne, de biztosan harcolni fog érte.

Rasovszky Kristóf az idei nyílt vízi Eb-n nem úszott a saját elvárásainak megfelelően, de Japánban a nyílt vízi szám teljesen más lesz, nem tó, hanem tenger: sós víz, hullámok, a megszokottnál sokkal magasabb hőmérséklet, ami vízben elképesztő terhet jelent. A nyílt víz jellegéből fakadóan nehéz megjósolni, mit várhatunk tőle, de fiatal kora ellenére már komoly rutinnal rendelkezik. Az éremszerzést itt sok minden befolyásolhatja, vannak olyan nemzetek amelyek két versenyzőt is delegálhatnak, itt a csapatmunka komoly előny. „Ideális esetben a balatoni cápa érmet szerezhet” – összegzett Petrov.

Kozák Danutának most magyarokkal is meg kell küzdenie

A második hetet a kajak-kenu uralja a magyar érmes remények terén. Schmidt Gábor sportszövetségi elnök azt mondta a csapatról, öt érmet szerezhetnek, de mivel a koronavírus-járvány miatt alig rendeztek idén versenyeket, nehéz megmondani, melyik számban vannak a legnagyobb esélyeink. Az olimpiák történetében először egy nemzet két egységet is indíthat, így az is előfordulhat, hogy kettős magyar győzelmet láthatunk. A női szakágban van erre a legnagyobb esély, hiszen az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és Csipes Tamara is ott lesz az egyéni mezőnyben. Az új-zélandi Lisa Carrington és a dán Emma Jörgensen itt a nagy ellenfél. Kozák Bodonyi Dórával versenyez párosban, Csipes Tamara pedig Medveczky Erikával. A fehéroroszok, németek hagyományosan erősek itt, de mindkét magyar páros versenyképes velük.

A női négyes triplázásra hajt, és az előző évek világbajnokságai azt mutatták, akármilyen összeállításban indul is a magyar hajó, a verseny legnagyobb esélyesei:

  • 2017, aranyérem: Takács, Medveczky, Fazekas, Vad
  • 2018, aranyérem: Kárász, Medveczky, Kozák, Bodonyi
  • 2019, aranyérem: Gazsó, Medveczky, Csipes, Bodonyi
  • 2021, Tokió: Kárász, Kozák, Csipes, Bodonyi

Kozák triplázott Rióban, azóta klubot váltott, és már nem egyedül készül fel, ez is jó hatással lehet rá. Számára főnyeremény volt, hogy elhalasztották az olimpiát, mert a keresztcsonttörése miatt bajosan tudott volna felkészülni tavaly, idén viszont visszanyerte a formáját.

Csipes Tamara, Kozák Danuta és Lucz Dóra (b–j) a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok és parakajakosok sajtóbemutatásán Budapesten egy rendezvényhajón 2021. július 5-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Csipes Tamara, Kozák Danuta és Lucz Dóra (b–j) a tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok és parakajakosok sajtóbemutatásán Budapesten egy rendezvényhajón 2021. július 5-én – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A férfi kajakosok közt Varga Ádám és Kopasz Bálint harcolhat a király szám, vagyis az ezer méter aranyáért, ezen a távon 1976 óta nem volt magyar érem, időszerű lenne lezárni ezt a hosszú sorozatot. Tótka Sándor kétszázon megverte a májusi Eb-n a brit Liam Heatht, aki 2016 óta veretlen volt. A kétszáz méter kikerül a programból 2024-re, magyar érem eddig nem volt itt soha, és ez is egy olyan sorozat, ami véget érhet.

A női kenuban pedig akár egy sorozat kezdődhet, Takács Kincső és Balla Virág érmesek lehetnek párosban – ők 2018-ban és 2019-ben is vb-ezüstérmesek voltak. A férfi kenuban is van sokat ígérő páros (Adolf–Fejes), és egyesben Adolf Balázs is magára irányíthatja a figyelmet.

Történelmi aranyat nyerhet Szilágyi Áron

„Három érmet el tudok képzelni, de most meg nem mondom, hogy ki lehet érmes. A vívásban egyébként sem lehet tippelni, a napi formának ebben a sportágban hatványozott jelentősége van” – mondta az Eurosport kommentátora, Horváth Mariann, korábbi világbajnok vívó. Szilágyi Áron előző két olimpiai bajnoki címét ő közvetítette, most is ő kommentálja, együtt írhatnak történelmet. (Az olimpiát egyébként az Eurosport és az M4 közvetíti.)

Szilágyi igen érzékletesen azt mondta az olimpia előtt, hogy ez az ő aranyérme, és nem hagyja, hogy elvegyék tőle. Vívásban 2020 márciusától leállt az élet, azóta alig rendeztek versenyt, nem könnyű megítélni, hogy milyen formában lesznek a riválisok.

„Sokan tudják elméletben, hogy kell megnyerni egy olimpiát, de a mezőnyből csak Áron érezhette át eddig, hogy milyen is ez. Egy sérülés után éhes az ember. Most itt volt a vírus miatti kényszerű kihagyás, és nem tudni, ez hogyan hatott a versenyzőkre: lehet, hogy valaki ebben a versenymentes időszakban a technikáját csiszolta, aki viszont kevésbé szeret edzeni, de szívesen versenyez, csapdába került.

Áronnak nagyon sok a kihívója, Ázsiából és Európából egyaránt, felesleges is végigmenni a listán. Szatmári Andrásról se feledkezzünk meg, ő 2017-ben megnyerte a világbajnokságot, és most a legjobb nyolc között találkozhatnak. Korszakos vívó már így is Áron, nem véletlen, hogy egy olyan küzdősportban, mint a vívás, ahol nem az óra vagy a centiméterek jelentik az ellenfelet, még nem sikerült senkinek háromszor egymás után nyernie. Neki erre van esélye” – mondta Horváth.

Szilágyi Áron kardvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI
Szilágyi Áron kardvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én – Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Úgy érzi, a férfi kard csapatversenyre nem lesz hatással, hogy a magyarok vitatott körülmények között, egy tussal kaptak ki a budapesti vb-döntőben Dél-Koreától. Meg akarják nyerni a versenyt, nem számít, mi volt a múltban. A csapat az amerikaiakkal kerül össze az első körben, akiket az előző 9 meccsen mindig legyőzött. Aztán jöhetnek az olaszok, ellenük negatív a mérlegünk, de a vb-n legyőztük őket. Végül pedig jöhetne Korea ellen a visszavágó.

Siklósi Gergő a világranglista első helyéről érkezett Tokióba, mégsem lehet egyértelmű favoritnak tekinteni, mert a párbajtőr az a fegyvernem, ahol még csak nem is keltene különösebb szenzációt, ha az első kiemelt már az első fordulóban kiesne. Akárki lesz is Siklósi ellenfele – az amerikai Ramirezt, a kínai Dongot vagy a svájci Niggelert kaphatja –, veszítenivaló nélkül áll a pástra.

Horváth kiemelte még a női kardot, ahol azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Márton Anna és Pusztai Liza bejut a legjobb négy közé. Ők ketten a csapatot is érem közelbe vihetik, ehhez az első meccsen Dél-Koreát kell legyőzni. Ellenük pozitív az eddigi mérleg, a három legutóbbi meccsen egyaránt a mieink nyertek. „Az utolsó pillanatban jutottak ki, de a vívótudásuk a lényeg, és én látom bennük azt, hogy messzire elérhetnek. A női tőrcsapatban bombaerősek az olaszok, ha megszorítanák őket a mieink, nagy érdem lenne.”

Kemény Dénes két pólóéremben bízik

„Erős az esély arra, hogy a sportág történetében először mindkét válogatott érmes legyen. 2012-ben és 2016-ban is volt erre sansz, akkor nem sikerült, de most úgy érzem, bizakodóbbak lehetünk. Egy hajszállal a fiúk érmét látom biztosabbnak” – a vízilabdázók esélyeit a férficsapattal háromszoros olimpiai bajnok legendás kapitány, Kemény Dénes foglalta így össze.

A kapusok és centerek közti különbség képes döntően befolyásolni egy meccset, és ezen a két poszton mindkét csapatunk jól áll. Ez a két tényező a csapat egészének a tudását képes felhúzni, a kiegészítő emberek is megtáltosodhatnak, ha azt látják, a kapuban és centerben extra teljesítmény van.

Kemény úgy látja, a férfiaknál jó a csoportmeccsek sorrendje, hiszen a görögökkel kezdünk – akkor be lehet rúgni az ajtót –, és az olaszokkal fejezzük be. A másik ágról Montenegróval játszana leginkább a negyeddöntőben a volt kapitány, amikor már az érem a tét, és ahol a férficsapat elbukott 2012-ben és 2016-ban is. A szerbeket szeretné legkevésbé ellenfélnek a legjobb nyolc között. A másik csoportban vannak még a spanyolok, ausztrálok, horvátok – valamelyikük már a negyeddöntőt sem éri el. 6-7 olyan válogatottat lát a férfimezőnyben, amelyiknek a tudása nagyon hasonló, a szerbek most nem emelkednek ki közülük.

Nagy Ádám a tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. június 1-jén – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Nagy Ádám a tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. június 1-jén – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A nőknél a legfontosabb az, hogy az első meccsen meg kellene verni az oroszokat, és ha a nagy favorit amerikaiaktól kikapunk is a csoportban, a mögöttük megszerzett második hely azt jelenti, hogy az USA-val a döntőben találkozhatunk legközelebb. Az első meccs után rögtön tisztulni fog a kép.

Szerinte annak az elődöntőben nincs jelentősége, hogy az előző három olimpián nem jött össze a nőknek a bronzérem. A spanyolt gondolja a legerősebb válogatottnak a másik ágról, de ott vannak még az ausztrálok, hollandok és Kanada is. Valószínűleg sokat jelent az, hogy Ausztrália nem játszott nemzetközi meccseket idestova másfél éve, míg Kanada válogatottja már hat hete Európában tartózkodik, és folyamatosan készül.

„A legfontosabb, hogy az USA-t leszámítva mindenki ellen győzelmi eséllyel száll a csapat a medencébe, és az utóbbi időszak eredményeit látva pozitív a mérlegünk, akárki legyen is az ellenfél. A halasztás miatti egy évből profitálhatunk is.”

A kézilabda visszatért, de brutális csoportban kell küzdeni

A magyar női kézilabda 2008 után jelent meg ismét az olimpiai porondon, és a kapitány, Elek Gábor szerint nehezebb csoportot nem is kaphattak volna, tízes skálán tízesre értékelte az ellenfelek erősségét. Az ellenfelek: Franciaország (07. 25), Brazília (07. 27), Oroszország (07. 29), Spanyolország (07. 31) és Svédország (08. 02)

Elek kellő mértéktartást tanácsol minden szurkolónak, mert gyenge csapat egyáltalán nincs a csoportban, lazsálni egy meccsen sem lehet egy percig sem. Amíg a korábbi olimpiákon a görögök vagy Kína ellen lehetett erőt tartalékolni, most nem lehet.

„Minden egyes sikerhez bravúr kell, értem ezen azt, hogy saját magunkhoz képest jól játsszunk, és jobban, mint az ellenfél, plusz a szerencsével se álljunk hadilábon. Ha szerencsénk van, és nem lesz körbeverés, két bravúrral tovább lehet jutni. Az egység a legnagyobb erőnk. Olyan világklasszisunk nincs, mint Görbicz Anita volt, de minden poszton versenyképesek vagyunk a világgal, és küzdünk, amíg tudunk. Küzdős csapatot feltétlenül ígérhetek. A csapategységet, ami a mindennapokban is érezhető volt, eddig ki tudtuk vinni a pályára, ez fontos és pozitív”

– értékelt Elek, aki szerint az, hogy a felkészülés alatt Székelyudvarhelyen és Siófokon szurkolók előtt játszhattak, érzelmileg feltöltötte őket. Erre szükség is lesz, mert Japánban nem telnek meg a lelátók.

Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a Montenegró ellen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban játszott felkészülési kézilabda-mérkőzésen 2021. július 6-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a Montenegró ellen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban játszott felkészülési kézilabda-mérkőzésen 2021. július 6-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Akikre még figyelhetünk

  • A kerékpáros Valter Attila a Giro d’Italián pár napon át ott volt az első helyen rózsaszín trikóban, de most csapat nélkül kell helytállnia a mezőnyversenyben mindjárt az első napon.
  • A dzsúdóban Tóth Krisztián és Karakas Hedvig a legmagasabban rangsorolt két magyar versenyző a ranglistán, előbbi vb-érmes volt pár hete, utóbbi Eb-győztes tavaly decemberben, rájuk kell elsősorban figyelnünk. Tóth súlycsoportjában a japán induló nem kiemelt, de ettől még nagyon veszélyes, és ő lehet Tóth második ellenfele. Aztán ki tudja, lehet, hogy Özbas Szofi vagy Pupp Réka fog váratlanul nagyot alkotni, mint 1992-ben Kovács Antal, igaz egyik magyarnak sem könnyű a sorsolása, de örök igazság, az a jó sorsolás, amin végigment már valaki.
  • Birkózásban Lőrincz Tamás az utolsó nagy dobására készül, 2019-ben világbajnok volt, 2021-ben negyedszer lett Európa-bajnok, egyedül az olimpiai arany hiányzik az életéből, amit most, 34 évesen begyűjthet. Fontos lesz, hogy a címvédő orosz Vlaszovot, aki nem kiemelt, elkerülje a sorsolásnál, és ne rögtön az első körben csapjanak össze.
  • A sportlövő Péni István olyan érzelmi többlettel rendelkezik, mint senki más a mezőnyben. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megállapította, hogy szabotázst követtek el ellene, ezért mégsem tiltották el. A programba frissen bekerült csapatversenyben Mészáros Eszterrel az oldalán nagyot alakíthatnak, a világkupát megnyerték Eszéken.
  • A vitorlázó Berecz Zsombor számát amputálják az olimpiai programból, a finn dingiben most utoljára osztanak érmeket. Világbajnok, nem is lehet más a célja, mint hogy nyerjen.
  • Atlétikában a kalapácsvető Halász Bence berobbanhat a legjobbak közé, de a hétpróbázó Krizsán Xénia is ott lehet a pontszerzők közt.
  • A teniszező Fucsovics Márton Wimbledonban remekül játszva jutott el a legjobb nyolc közé. Az olimpia tornáról sokan hiányoznak a legmenőbb profik közül, ez megnyithatja a kaput a legjobb magyar játékosnak. Teniszben 1896-ban született az egyetlen magyar érem. Fucsovics a hetedik kiemelt lengyel Hurkaczcsal találkozik az első körben, aki elődöntős volt Wimbledonban, de az eddigi két meccsüket a magyar nyerte. Ha Fucsovics nyer, könnyebb ellenfél vár rá a második kanyarban, az elődöntőben pedig Novak Djokovićs.

A Telex tippje 6 aranyérem: 3 kajak, 1 vívás, 1 úszás, 1 lövészet vagy vitorlázás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!