Közel nyolcmillió angol vett ki eddig szabadnapot az Eb-döntő másnapjára

2021. július 10. – 13:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte minden negyedik angol munkavállaló, azaz közel nyolcmillió dolgozó kért szabadnapot az angol-olasz Eb-döntő másnapjára, írja a brit Metro és az i. Az ország legtöbb iskolájában megengedik, hogy a gyerekek csak később érjenek be az iskolába, és a legnagyobb üzletláncok is hamarabb bezárnak vasárnap, hogy mindenki láthassa a történelmi meccset.

Ugyanis ha Anglia megnyeri a vasárnapi finálét, azzal a történetében elsőként lenne Európa-bajnok.

Ráadásul ez lenne az 1966-os világbajnoki cím óta az első alkalom, amikor újra nyerni tud egy nemzetközi bajnokságban az angol válogatott. Igaz, Angliának eddig nem sikerült egy tétmeccsen sem legyőznie Olaszországot – utoljára a 2014-es világbajnokságon kaptak ki tőlük az angolok 2-1-re.

A Sun arról ír, hogy már több mint 350 ezren írták alá azt a petíciót, amiben szabadnappá nyilvánítanák a döntő utáni hétfőt. Ettől Boris Johnson brit miniszterelnök sem zárkózna el:

„Azt hiszem, ezzel megkísértenénk a sorsunkat – még meglátjuk.”

Korábban Johnson arra kérte az iskolákat és a munkaadókat, legyenek türelmesek a hétfő reggel késve érkező diákokkal és dolgozókkal szemben.

Frissítés 13:46: Az Európa-bajnokság második elődöntőjét Anglia nyerte, miután 2-1-re, hosszabbítás után felülmúlta Dániát. Harry Kane a negyedik gólját lőtte a tornán, mind a négyet az egyenes kieséses szakaszban. A szerdai meccsről itt írtunk részletesen, de ahogy azt megírtuk, az UEFA a meccs másnapján vizsgálatot indított a dán kapusra irányított lézer, a dán himnusz kifújolása és pirotechnikai eszközök használata miatt.

Szombat délután hozott döntést az UEFA az ügyben: a lézer, a fújolás és a tűzijátékozás miatt 30 ezer eurós (azaz átszámítva több mint 10 millió forintos) bírságot szabtak ki az angol labdarúgó szövetségre. Azonban továbbra is közönség előtt játszhatják a meccseiket – ellentétben a magyar válogatottal, amit három zárt kapus meccsre büntettek az Eb-szurkolás miatt, ráadásul 100 ezer euró (azaz közel 35,6 millió forint) büntetést is ki kell fizetniük.

A vasárnapi londoni döntőben a spanyolokat kiejtő Olaszország lesz az ellenfél, a mérkőzést élőben közvetítjük majd a Telexen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!