Dán válogatott: Eriksen még mindig őrülten fontos része ennek a csapatnak

2021. július 4. – 09:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dánia minden várakozást felülmúlva már a futball-Európa-bajnokság elődöntőjében van, miután szombaton 2-1-re legyőzte Csehországot a negyeddöntőben. A válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok is azt mondják, hogy csapatuk még inkább egységes lett Christian Eriksen szívrohama után, érte is küzdenek az Eb-n.

Az Európa-bajnokság második napján sokkolt mindenkit, amikor a finn-dán mérkőzés első félidejében Eriksen összerogyott, majd a pályán kellett küzdeni a játékos életéért. A dánok érthetően nehéz helyzetbe kerültek, de úrrá tudtak lenni aggodalmaikon és az oroszok legyőzésével továbbjutottak a csoportjukból, majd a kieséses szakaszban is két meccset nyertek. A negyeddöntőben a cseheket 2-1-re verték, és több dán is arról beszélt, hogy Eriksen erős motivációt jelent számukra a tornán.

A dán csapatkapitány, SImon Kjaer azt mondta, Eriksen esete jó hatással volt a közösségükre. „Gazdagodtunk és biztonságban vagyunk együtt. Tudjuk, hogy megbízhatunk a velünk lévő emberekben. Tudjuk, ha valamelyikünk bajba kerül, akkor valaki más ott lesz melletted. Ez biztonságot nyújt számunkra, és Christiant is jó érzésekkel tölti el. Már megtehetjük, hogy mi helyezünk mást nyomás alá, mert a mellettünk lévő játékos mögöttünk is áll.”

A dán válogatott ünnepli az elődöntőbe jutást a futball-Eb-nFotó: Resil Rehimo/Anadolou/AFP
A dán válogatott ünnepli az elődöntőbe jutást a futball-Eb-nFotó: Resil Rehimo/Anadolou/AFP

A szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand is azt nyilatkozta a csehek elleni meccs után, hogy az Eb-n Eriksennel a gondolataikban folytatják a szereplésüket.

„Abban a másodpercben és a következő napokban az egész futballvilág megértette, hogy mik az alapvető értékek a fociban és az életben. Elég sok minden van napirenden a futballban, de mindannyian emlékszünk arra, hogy milyen alapokon nyugszik ez a játék, és erre emlékeztetőnk volt Christian esete. Minden egyes nap gondolok Christianra. Itt kellett volna lennie velünk. Örülök, hogy túlélte. Mi egészen eddig a meccsig cipeltük őt, és tovább is fogjuk a Wembley-be vezető úton” – mondta Hjulmand.

A kapitány arról is beszélt, hogy csapata milyen ösztönösen összezárt a nehéz helyzetben, számára jó volt látni, hogy milyen együttérzéssel és szeretettel vannak egymás iránt, és ezt tapasztalta a dán lakosságtól is.

„Erisken azt írta a csoportunkba, hogy büszke ránk. Christian mindig is őrülten fontos része volt ennek a csapatnak, és még mindig az. A legjobb játékosunk volt sok éven át. Továbbra is a része a csapatnak. A mellkasunkon a nevével játszunk. Egy kicsit azért még mindig küzdünk a helyzettel. Ha büszkévé tesszük, mindannyian boldogok leszünk” – nyilatkozta a cseheknek is gólt lövő Delaney.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!