Momir Ilićet nevezték ki a Telekom Veszprém vezetőedzőjének

2021. július 2. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Momir Ilićet nevezték ki a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának új vezetőedzőjének, segítője pedig a klub ikonja, Gulyás Péter lesz. Ilić pályafutása során 6 évet, Gulyás 17 évet játszott a veszprémi csapatban, utóbbi ráadásul a klub saját nevelésű játékosa. 930 mérkőzésen 1405 gólt dobott. Az elmúlt időszakban mindketten az utánpótlásnál dolgoztak.

Június elején menesztették David Davis vezetőedzőt, miután gyenge szezont zárt a csapat: elvesztették a bajnoki döntőt a Szeged ellen, a Bajnokok Ligájában pedig már Nantes elleni negyeddöntőben kiestek. David Davis 2018 októberében érkezett Veszprémbe, Ljubomir Vranjestől vette át a csapat irányítását.

A klub közleményében azt írják, 3 éves programot indítanak, amely célja, hogy egy hosszútávú csapatkoncepció mellett elérjék a legfontosabb célokat. Az első év kulcsfontosságú feladataként említik a csapategység kialakítását, a generációváltás megkezdését, a magyar bajnoki cím visszaszerzését és azt is, hogy minél jobban szerepeljenek a Bajnokok Ligájában.

A fiatalokra szeretnék építeni a hosszú távú jövőt, veszprémi nevelésű játékosoknak adnak lehetőséget a csapatnál. „Bízunk utánpótlásunk erejében és őszintén hiszünk benne, hogy ez a bizalom új szintre repíti a tehetségeket. Az edzői stábbal hosszas egyeztetés után négy játékosnak szavaztunk bizalmat, mellyel nem titkolt célunk, hogy erősebb legyen az áramlás a fiatal generációk irányából is.”

Négyen kerülnek be a felnőttkeretbe:

  • Bodor Márk balátlövő,
  • Dörnyei Borisz jobbszélső,
  • Lukács Péter irányító és
  • Zorán Ilic jobbátlövő.

Távozik a klubtól Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Danyiil Siskarjov és Kent Robin Tonnesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!