Veszprémben is győzött, a Szeged a bajnok férfi kézilabdában

2021. június 5. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

A bajnoki döntő veszprémi visszavágóján is nyert egy góllal, így kettős győzelemmel magyar bajnok a Szeged csapata férfi kézilabdában.

Háromgólos előnnyel utazhatott Veszprémbe a bajnoki döntő visszavágójára a Mol-Pick Szeged, miután szerdán odahaza 31–28-ra győzött a címvédő Telekom Veszprém ellen. A Veszprém három és fél évtizede dominálja Magyarországon a férfi kézilabdát, az ezredforduló óta megrendezett 19 bajnokságból 17-et ők nyertek meg – a maradék két alkalommal az „örökös második”, de európai szinten szintén az élmezőnybe tartozó Szeged lett a bajnok, utoljára 2018-ban.

Az idei alapszakaszban a Veszprém oda-vissza elég simán verte a Szegedet, de ennek óriási jelentősége ezúttal nem volt, a kiírás szerint ugyanis az első és a második kétmeccses bajnoki döntőt játszott az idény végén, amibe a korábbi eredmény nem számított bele.

A szegedi háromgólos hazai előny után most szombaton bármi lehetett a veszprémi visszavágón, és nagy kérdés volt, hogy a Nantes elleni BL-vereség és kiesés után helyre tudja-e hozni a szezonját az évek óta európai elsőségre törő magyar kirakatcsapat.

A vezetést először a hetedik percben megszerző Veszprém azonban nem tudott ellépni, sőt 12-8-nál már négy góllal vezetett a Szeged. A szünetre egy gólra csökkentették a hátrányukat a hazaiak, és a vendégek amiatt is aggódhattak, hogy a félidő végén a bírók ütésért végleges kiállítást adtak a szegedi Bánhidi Bencének. A második félidőben azonban gyakorlatilag végig egy-két-három góllal vezetett a Szeged, a Veszprémnek nem volt valódi esélye a háromgólos hátrány ledolgozására. A vége 37-36 lett a Szegednek, akik így kettős győzelemmel szerezték meg történelmük negyedik bajnoki címét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!