Visszavonul a válogatottságtól Toni Kroos

2021. július 2. – 14:40

frissítve

Visszavonul a válogatottságtól Toni Kroos
Tony Kroos az angolok elleni vereség után a foci-Eb-n – Fotó: Frank Augstein / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az angolok elleni nyolcaddöntő volt Toni Kroos utolsó meccse a német labdarúgó-válogatottban. A 31 éves középpályás az Instagram-oldalán jelentette be döntését.

Azt írja, a jövőben kizárólag klubcsapatára, a Real Madridra kíván koncentrálni, és szeretné kihasználni a klubszüneteket is, hogy kellő időt tölthessen családjával. Az elmúlt 11 évben válogatott játékosként erre jóval kevesebb lehetősége volt.

A szurkolók mellett köszönetet mondott Joachim Löw szövetségi kapitánynak is, akivel világbajnokságot nyert 2014-ben. Bár az egyértelmű volt számára, hogy jövő évi katari világbajnokságon már nem lép pályára, abban bízott, hogy három meccsel tudja bővíteni válogatott szerepléseit, ez ugyanis azt jelentette volna, hogy a döntőig menetel a német válogatott. Így 106 alkalommal játszott Németország színeiben, és összesen 17 gólt lőtt. 2010 márciusában egy Argentína elleni barátságos meccsen mutatkozott be a válogatottban, négy évvel később pedig világbajnok lett, és évek óta a csapat meghatározó tagja.

Németország az idénre halasztott Európa-bajnokságon továbbjutott a csoportból, a nyolcaddöntőben azonban 2-0-ra kikapott Angliától. Ez volt Joachim Löw búcsúmeccse is a németek szövetségi kapitányaként. Utódja egykori asszisztense, Hansi Flick lesz, aki szeptemberben a Liechtenstein elleni világbajnoki selejtezőn irányítja először a német válogatottat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!