Kijózanító, nem tettek eleget – Ballack beleszállt Löwbe a kiesés után

2021. június 30. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenöt év után véget ért a német futballválogatott egyik leghosszabb ideig tartó korszaka. Az angoloktól elszenvedett 2-0-s vereség nemcsak azt jelentette, hogy kiestek az Eb-nyolcaddöntőben, hanem hogy ez volt Joachim Löw szövetségi kapitány búcsúmeccse.

„A végső sípszó után a kispad felé néztem, és Jogit látva nagyon szomorú lettem, mert nagyszerű embernek tartom őt. A korábbi játékosok, akik alatta játszottak, mindannyian sokat köszönhetnek neki. Szerintem egy nagyszerű korszak fűződik a nevéhez, nagyon kár és szomorú, hogy ez ma így ér véget” – idézte Manuel Neuernek, a német csapat kapusának nyilatkozatát a Kicker.

A német válogatott egykori csapatkapitánya, a szakértőként dolgozó Michael Ballack kritikusabban beszélt Löwről. „Kijózanító. Már az első félidőben is látszott, hogy hiányoztak a jó megoldások, hogy feleslegesen húzódtunk vissza. Nem tettünk eleget, túlságosan megkönnyítettük a dolgukat. Nem használtuk ki Anglia gyengeségeit. Nem értem, hogy a szövetségi kapitány miért várt ilyen sokáig a cserékkel” – mondta a 98-szoros válogatott Ballack, aki 2008-ban Eb-ezüstérmet nyert Löwvel.

Joachim Löw az angolok elleni Eb-nyolcaddöntő után – Fotó: Ali Balikci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Joachim Löw az angolok elleni Eb-nyolcaddöntő után – Fotó: Ali Balikci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Löw egészen a 69. percig nem változtatott a csapatán, és ezután is azt a Serge Ganbryt és Leroy Sanét küldte be, akik az egész Eb-n formán kívül játszottak. A 18 éves Jamal Musialát, aki a magyar válogatott elleni csoportmeccsen felpezsdítette a németek játékát, most csak a 92. percben küldte a pályára.

A Hertha Berlin új sportigazgatója, Fredi Bobic azt mondta, abszolút megérdemelt volt a németek veresége. „1-0 után sem történt semmi, kivéve egy nagy lehetőséget. Ez nagyon passzív volt. Nagyon sajnálatos, hogy elszalasztottuk ezt a lehetőséget” – mondta.

A kiesés után Löw úgy nyilatkozott: „Ez mindannyiunk számára csalódás. Többet reméltünk, nagyon hittünk a csapatban. Volt két nagy lehetőségünk, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Sajnáljuk, hogy kiestünk a tornáról. De keményen dolgoztunk az elmúlt négy hétben, mindenki jól teljesített. Nem hibáztathatok senkit. Sajnálom, hogy az otthoni nagy lelkesedés mostanra elmúlt. A csalódás nagyon nyomaszt, egy-két órát várnunk kell, mielőtt néhány szót szólunk a csapathoz. Minden játékos rendkívül csalódott, és mi is. Sok fiatal játékosunk van, akik tanulni fognak ebből. A 2024-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon néhányan már a csúcson lesznek” – mondta.

Löw utódja egykori asszisztense, Hansi Flick lesz a német válogatottnál. A következő mérkőzésük egy Liechtenstein elleni világbajnoki selejtező lesz szeptember elején. Flick aligha kívánhatna ennél jobb ellenfelet kezdésnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!