A Bayerntől távozó sikeredző lesz a német válogatott új szövetségi kapitánya

2021. május 25. – 13:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hans-Dieter Flick lesz a német futballválogatott következő szövetségi kapitánya. A Bayern Münchentől távozó edző kedden délelőtt írt alá a Német Labdarúgó-szövetséggel (DFB) – írja az MTI.

A jelenlegi kapitány, Joachim Löw a nyári Európa-bajnokság után hagyja el a német válogatottat. Flick július 1-jétől veszi át a helyét, a szerződése pedig 2024 nyaráig szól, vagyis a tervek szerint ő lesz a német csapat szövetségi kapitány a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.

Flick 2019 őszén lett a Bayern München vezetőedzője, amikor Niko Kovac menesztése után előléptették. A beugrása olyan jól sikerült, hogy a klub 2020-ban a létező összes sorozatot megnyerte: német bajnok és kupagyőztes lett, megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamint a német és az európai szuperkupát, idén februárban pedig a klubvilágbajnokságot is megnyerték.

Hansi Flick így 19 hónap alatt hét trófeát nyert.

Az elmúlt szezonja viszont nem sikerült ilyen jól: a Német Kupából a másodosztályú Holstein Kiel ellen esett ki a Bayern, a BL-negyeddöntőben pedig a Paris Saint-Germain ejtette ki a címvédőt. Tavasszal Flick és Hasan Salihamidzic sportigazgató viszonya annyira megromlott, hogy Flick néhány héttel ezelőtt a szerződése felbontását kérte a klubtól.

Flick 2006 és 2014 között Löw segítője volt a német válogatottnál, és nagy szerepe volt a 2014-es világbajnoki győzelemben. Azt már hónapok óta tudni lehetett, hogy Löw az Eb után távozik. A németek az ugyancsak társrendező magyarokkal, valamint a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal szerepelnek majd egy csoportban a június 11-én kezdődő Eb-n.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!