MLSZ: Be lehetett vinni szivárványszínű zászlót a Puskás Arénába, akitől mégis elvették, forduljon hozzájuk

2021. június 28. – 18:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mind a négy budapesti Eb-meccsen be lehetett vinni szivárványos zászlókat a Puskás Arénába, amennyiben az adott zászló a pályarendszabályokban meghatározottakkal nem ütközött. „Semmi sem tiltotta ezen zászlók stadionba történő bevitelét” – válaszolta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Magyar Hangnak. Két fényképet is csatoltak, amelyeken szivárványszínű zászlóval láthatók a holland szurkolók.

„Amennyiben bárkitől megtagadták szivárványos zászló stadionba történő bevitelét, kérjük forduljon az MLSZ-hez!”

– tették hozzá a Magyar Hangnak.

Mint mi is megírtuk, több holland lap – például a Telegraaf és a Nu.nl - arról számolt be vasárnap délután, hogy kitiltották a szivárványszínű zászlókat a Puskás Arénából és a szurkolói zónából a Hősök terénél. A holland labdarúgó-válogatott Csehország ellen játszott a nyolcaddöntőben, több ezer szurkoló kísérte el a meglepetésre búcsúzó hollandokat a magyar fővárosba. 2-0-ra nyerte a cseh válogatott a meccset.

Az UEFA Twitteren reagált a holland sajtóhírekre, amelyben cáfolták, hogy nem engednének be szivárványszínű zászlókat a szurkolói zónába. Azt írják, a helyi hatóságok dönthetnek a házirendről, de az UEFA minden ilyen szimbólumot üdvözöl. Egy későbbi bejegyzésben pedig azt is hozzátették, hogy az UEFA jelezte a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy a szivárványszínű eszközök nem számítanak politikai szimbólumnak, és összhangban vannak az UEFA EqualGame kampányával, amellyel a diszkrimináció bármely formája ellen fellépnek, így az LMBTQI + közösség kirekesztése ellen is. A bejegyzés végén pedig leszögezték, hogy

a stadionba be lehet vinni szivárványszínű zászlókat.

„Az EURO 2020 hivatalos szurkolói zónájában az UEFA mindenkori szabályozása szerint járnak el a szervezők. Minden olyan kellék behozható és használható, amely a szurkolói zóna aktuális házirendjének megfelel” – válaszolták a Telexnek szurkolói zóna szervezői, és csatoltak három olyan képet, amelyeken valóban az látszik, hogy van szivárványszínű zászló a szurkolói zónában. Mi is kerestük az MLSZ-t vasárnap, de máig nem válaszoltak kérdéseinkre.

A szivárványszínű zászlókkal a Magyarországon két héten megszavazott, melegellenessé eltérített pedofiltörvény ellen tiltakoztak a szurkolók. A törvény megtiltotta többek közt a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!