Halálosan megfenyegették a szurkolók Álvaro Morata családját a lengyelek elleni Eb-meccs után

2021. június 25. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol COPE rádióadó El Partidazo nevű műsorának nyilatkozott csütörtökön a spanyol válogatott csatára, Álvaro Morata, aki amellett, hogy elmondta, szerinte nem rosszabbak a portugáloknál vagy a franciáknál, a szurkolók viselkedéséről és a saját érzéseiről is elég sokat beszélt. Mint mondta, a lengyelek elleni döntetlen után nem tudott aludni, rengetegen fenyegették meg nemcsak őt, hanem a családját is – írja a Marca.

A teljes interjút itt lehet visszanézni, de a Marca összefoglalója is elég ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire nem voltak megelégedve a spanyol szurkolók azzal, ahogy a csapatuk teljesített a csoportkörben.

A spanyolok a svédekkel 0-0-s, a lengyelekkel 1-1-es döntetlent játszottak, és bár a szlovákokat 5-0-ra verték az utolsó meccsen, így is csak a csoport második helyére értek oda a hétpontos svédek mögé. Morata a lengyelek ellen betalált, de eddig ez volt az egyetlen gólja, a szlovákok elleni meccsen pedig büntetőt is hibázott, így nem volt meglepő, hogy a szurkolók őt különösen kipécézték maguknak.

Álvaro Morata az El Partizadóban. Forrás: Tiempo de Juego COPE / YouTube
Álvaro Morata az El Partizadóban. Forrás: Tiempo de Juego COPE / YouTube

A csatár elmondta, hogy a lengyelek elleni meccs után nem tudott aludni, rengeteg drukker fenyegette meg őt és a családját is, és olyan is volt, aki a gyerekei halálát kívánta. Hozzátette, hogy pár éve ez nagyon megviselte volna, de annak ellenére, hogy most viszonylag hamar sikerült kimásznia a gödörből, rettentően zavarja, hogy a feleségének és a gyerekeinek első kézből kell átélnie ezt. Szerinte érthető, ha valaki csalódott, amiért nem ontja a gólokat, de

szeretné, ha az emberek egy kicsit az ő helyzetébe képzelnék magukat, és megértenék, hogy ez a viselkedés nem oké.

Morata arról is beszélt, hogy ő mindent kiad magából a meccseken, és kiemelte, hogy ha mondjuk 3-0-ra verik a svédeket vagy a lengyeleket, egészen más lenne a szurkolói reakció. Így viszont kifütyülik őt, ha mond valamit, kiforgatják a szavait, ha pedig nem mond semmit, azt is negatívan értékelik. Morata szerint most keményen kell dolgozniuk, hogy a csoportkör után is eredményesek legyenek, és meg is vannak a sztárok a csapatban ehhez.

Mint mondta, a cél az, hogy bajnokok legyenek, és azt is hozzátette, hogy nem érzi, hogy rosszabbak lennének a németeknél, a portugáloknál vagy a franciáknál. A spanyolok a nyolcaddöntőben a csoportkörben ugyancsak gyengélkedő, egyetlen győzelmet szerző horvátokkal játszanak majd a továbbjutásért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!