Hosszabbított Szalai Ádámmal a Mainz

2021. június 23. – 12:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy évvel meghosszabbította Szalai Ádám szerződését a német első osztályban szereplő Mainz, írja az MTI. A hosszabbítás azért is meglepő, mert tavaly ősszel még arról szóltak a hírek, hogy Szalai nem hozta az elvárt szintet, a Mainzot zavarta a milliós fizetése és még a munkaügyi bíróság bevonása is felmerült az elmérgesedett viszonyban. A szezon első felében Szalai be sem került a keretbe vagy éppen sérülés miatt nem játszott, de 2021 elejétől sikerült visszaverekednie magát a csapatba, igaz, 18 bajnoki meccsen mindössze egy gólt szerzett.

A 73-szoros válogatott Szalai 2010-től három évig játszott Mainzban, majd 2019-ben tért vissza a klubhoz, ahol eddig 132 tétmeccsen 27 gólt és 14 gólpasszt hozott össze. A klub sportigazgatója szerint Szalai fontos tagja a csapatnak és részben neki is köszönhető, hogy a klub bent tudott maradni idén a Bundesligában. Azt is elmondta, hogy harcos mentalitás jellemző rá, az öltözőben pedig fontos része a közösségnek és segíti a fiatal játékosok beilleszkedését.

Szalai fontos láncszeme a magyar válogatottnak az Eb-n is. Amellett, hogy csapatkapitány, a portugálok elleni meccsen azt is megmutatta, támadó létére kifejezetten hasznos védekezésben is. Az ezt követő, franciák elleni mérkőzésen azonban egy ütés miatt le kellett cserélni, de ma már elvileg pályára léphet a németek ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!