A jövő évi katari foci-vb-re is csak beoltott szurkolók mehetnek

2021. június 21. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság mérkőzésein. Ezt a döntést hozta Katar kormánya vasárnap – írja az MTI.

A miniszterelnök azt mondta, igyekeznek egymillió adag oltóanyagot biztosítani azoknak a szurkolóknak, akik szeretnének a helyszínen szurkolni, de hazájukban nem kapták meg a vakcinát. Hozzátette, a döntéssel elsősorban az állampolgáraik egészségét szeretnék megvédeni.

Az idénre halasztott Európa-bajnokságon is az a szabály, hogy csak beoltott szurkolók lehetnek a nézőtéren. A játékosoktól azonban ezt nem várják el, erről itt írtunk bővebben.

Arról pedig itt itt írtuk, hogy a 2022-es világbajnokság több szempontból is korszakhatár lesz a futball történelmében:

  • Ez az utolsó vb, amit még a Sepp Blatter vezette FIFA osztott ki.
  • Ez lesz az utolsó vb, ahol még 32 csapat vesz részt, 2026-tól már 48 csapatos lesz a torna.
  • Ez lesz az első vb, amit a hagyományoktól eltérően nem nyáron, hanem télen rendeznek meg. Katarban a júniusi hőség annyira elviselhetetlen, hogy muszáj volt más időpontot találni a tornának: a nyitómeccs 2022. november 22-én, a döntő december 18-án lesz.
  • Emiatt a 2022/23-as futballszezon naptárát is teljesen át kell majd tervezni. A koronavírus-járvány miatt ebben amúgy is van már elég tapasztalata a FIFA-nak.

A 2022-es vb-t már az odaítélésétől fogva botrányok sorozata övezi, legyen szó a korrupcióról, a stadionok építése közben meghalt, rabszolgakörülmények között dolgoztatott vendégmunkásokról, vagy az emberi jogok helyzetéről Katarban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!