Ekkora egyetértés még sosem volt a magyar politikusok között, mint a franciák elleni döntetlen után

2021. június 19. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar politikusok között talán sosem volt akkora egyetértés, mint az 1-1-es döntetlennel végződő magyar-francia meccs után, pártállástól függetlenül sokan kifejezték örömüket a Facebookon, még olyan is akadt, aki focizással ünnepelte a jó eredményt. Összeválogattunk néhány posztot a közösségi oldalról.

„Mi, magyarok.”

Orbán Viktor miniszterelnök mindössze ezt az egy mondatot írta ki egy kép mellé, az oldalára, egy óra alatt több mint 26 ezer reakció érkezett a posztjára.

Szijjártó Péter külügyminiszter odaszúrt egyet a hanyatló Nyugatnak is: „A héten több nyugat-európai médium (és politikus) is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy »egyes helyeken«️ teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket. Köszönjük szépen, értünk, vagyis az »egyes helyek«️-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat. Hajrá, magyarok!” – írta.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala
Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala

„Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!” – írta a meccs után Karácsony Gergely.

„Győzelemmel felérő döntetlen Franciaország ellen. Szép volt, fiúk!” – ezt már Kásler Miklós miniszter írta.

„Gyönyörűre sikerült a függetlenség napja! Hajrá, Magyarország!” – posztolta Németh Szilárd. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára ezzel arra utalt, hogy éppen a meccs napján, június 19-én van a 30. évfordulója annak, hogy az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot. Ebből az alkalomból konferenciát is szerveztek, ahol megjelent a NER színe-java, Orbán Viktor, Varga Judit és Schmidt Mária is beszédet mondott. Az Orbán-beszédről készült tudósításunkat itt olvashatja el.

Nem fukarkodott a dicsérettel Menczer Tamás sem, a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár azt írta:

Mi vagyunk a legnagyobbak, hej, hej

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke élete egyik legszebb fociélményének nevezte a magyar-francia 1:1-et.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök úgy fogalmazott: „Csak Mbappe játékospiaci értéke magasabb, mint a teljes magyar válogatotté, mégis a franciák futottak az eredmény után”.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a Velencei-tó partján, Gárdonyban nézte a meccset.

A Ferencváros elnöke, a kormánypárt alelnöke, Kubatov Gábor már a magyar válogatott következő meccsére is utalt: „Készülj, München, nyerni megyünk!”

A hivatali vesztegetés elfogadásával, pályázatok befolyásolásával vádolt fideszes politikus, Boldog István egy nyelvtanilag kissé furcsa mondatot írt a posztolt képre: „Együtt erő vagyunk”.

Boldog István volt bakter egy falusi állomáson, falusi polgármester húsz éven át. A halálbüntetés vagy kémiai kasztrálás bevezetésének követelése miatt is felfigyeltek rá, végül a büntetőügye tette országosan ismertté. Hat év letöltendőt kért a fideszes politikusra az ügyészség, akiről itt olvashatják a Telex portréját.

Gyurcsány Ferenc csodáról írt a posztjában, és Gulácsit külön is méltatta.

Novák Katalin családügyi államtitkár családjával volt kint a meccsen.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a siker a szív diadala volt.

Simicskó István KDNP frakcióvezető pedig stílszerűen focizással ünnepelte a válogatott sikerét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!