Egy percig állni fog a belga-dán meccs, Eriksenért éljeneznek majd este a dán szurkolók

2021. június 17. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön a belga válogatott ellen lép majd pályára a dán csapat a jelenleg is zajló foci-Eb csoportkörében, a meccs pedig különösen nehéz lesz majd a dánoknak, akik pár napja veszítették el a vezérüket, Christian Eriksent, akinek a finnek ellen állt meg a szíve múlt szombaton. A játékos azóta a körülményekhez képest már jól van, de az biztos, hogy elkél neki a támogatás, a dán szurkolók pedig a csütörtöki meccsen a 10. perctől egyperces ovációval adóznak majd tisztelettel a játékos előtt. Ebben a belga csapat is partner lesz, a szombaton duplázó, majd Eriksennek üzenő belga Romelo Lukaku elmondta, hogy a tizedik percben kirúgják majd a labdát a pályán kívülre, hogy csak Eriksené legyen a főszerep – írja az AP News.

A dánok ezúttal is a koppenhágai Parken Stadionban játszanak majd, Kasper Hjulmand pedig elmondta, hogy bár nagyon nehéz lesz visszatérni oda, arra számít, hogy hihetetlen energiákat fognak kapni a szurkolóktól, illetve az egész országtól – mint mondta, fel vannak készülve arra, hogy hasznosítsák is ezeket az energiákat. Ennek lesz része a tizedik percre szervezett tiszteletadás is – amit Christian Eriksen 10-es mezszáma miatt szerveztek ekkorra –, amibe a két pályán lévő csapat is beszáll majd. Romelo Lukaku, Eriksen interes csapatársa elmondta, hogy

ki fogják majd rúgni a labdát a pályáról, és ők is megemlékeznek erről a pillanatról.

Hjulmand azt is elmondta, hogy a kórház, ahol Eriksent ápolják, nincs is messze a stadiontól, a játékos akár még hallhatja is majd, hogy mi zajlik éppen ott. A kapitány úgy véli, hogy Eriksen a válogatott mezében lesz, és tévén meg is nézi majd a meccset. Lukaku azt is hozzátette, hogy üzeneteket már váltott Eriksennel az eset óta, de meglátogatni egyelőre nem lehet a játékost.

Emellett azt is kiemelte, hogy a megemlékezés ellenére nem fogják félvállról venni a meccset, hiszen nyerniük kell, ami nem lesz egyszerű feladat. Ha a belgák most is nyernek, biztosan továbbjutnak, ebben pedig most már a Bajnokok Ligája döntőjében megsérülő Kevin de Bruyne-re is támaszkodhatnak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!