A foci-Eb-n összeeső Eriksen már interes társainak is üzent, C. Ronaldo és az MLSZ is gyors felépülést kívánt neki

2021. június 13. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Christian Eriksen, a dánok első Eb-meccsén összeeső középpályás rosszulléte után tegnap este nemcsak a válogatott csapattársainak üzent, hanem a klubtársainak is. A futballvilág sok ismert szereplője támogatásáról biztosította a játékost, C. Ronaldo, az UEFA és az MLSZ is mihamarabbi felépülést kívánt neki.

Az Internazionaléban játszó Eriksen tegnap este üzenetet küldött a klubtársainak is, írja a Goal.com. Ezt Giuseppe Marotta, az olasz csapat igazgatója jelentette be, aki azt mondta, a játékosok nagyon közel állnak egymáshoz, és a szombat esti eset után azonnal kapcsolatba léptek egymással. Nem akartak tolakodóak lenni, tiszteletben tartották, hogy Eriksen még lábadozik, de később maga Eriksen üzent a klubtársainak a közös belső chatükben.

Marotta beszélt arról is, hogy az Inter nem közölhet további részleteket a középpályás állapotával kapcsolatban, mert ez most elsősorban a dán válogatott orvosi stábjának dolga.

Közben rengetegen fejezik ki együttérzésüket a dán játékos felé. Az angol trónörökös, Vilmos herceg és felesége például Twitter-posztban üzent a lábadozó játékosnak, és méltatták a dán orvosi csapat munkáját is.

Megszólalt az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo is, aki a Facebookon arról posztolt, az egész futballvilág egy emberként reménykedik a jó hírekben. „Remélem, hamarosan újra láthatlak a pályán, Chris! Légy erős!” – írta.

Többek között az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), a német válogatott és a Magyar Labdarúgó Szövetség is kifejezte jókívánságait a játékos felé, az MLSZ a közleményben azt írta: „Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil”, és mihamarabbi teljes felépülést kívántak a játékosnak.

A belgák meccsén duplázó, az Interben Eriksennel együtt játszó Romelu Lukaku pedig arról beszélt szombat este, hogy sokat sírt Eriksen rosszulléte miatt, és nagyon nehezen tudtak koncentrálni a saját meccsükre, a belga válogatott azon tagjainak volt különösen nehéz a tegnap este, akik korábban egy klubban játszottak a dán futballistával. „Mindannyian nagyon jól ismerjük őt. Remélem, hogy meggyógyul; két kisgyereke van, nekik is szükségük van rá, és nekünk, a csapatnak is. Örülök a győzelemnek, de most Christianra gondolok” – mondta.

A dán válogatott legnagyobb sztárja az első félidő vége előtt esett össze a finnek elleni Eb-meccsen. A környékén állók rögtön jelezték, hogy baj van. A pályán életmentő beavatkozást hajtottak végre, később stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították, a meccset lejátszották. A kulcsfontosságú pillanatban gyorsan érkező orvosi segítség mentette meg Eriksen életét.

Frissítés 11:28

Eriksen állapota vasárnap reggel is stabil – közölte ma 10:50-kor a dán szövetség. A közleményt idéző BBC szerint ma reggel beszéltek Eriksennel, aki üdvözletét küldte a csapattársainak. A középpályás további kivizsgálások miatt még kórházban marad. A dán szövetség köszönetet mondott a rengeteg támogató üzenetért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!