Szabó Szebasztián Eb-aranyérmes 50 méter pillangón

2021. május 21. – 18:54

frissítve

Szabó Szebasztián Eb-aranyérmes 50 méter pillangón
A későbbi győztes Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 21-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Szabó Szebasztián aranyérmet nyert pénteken 50 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A győriek 25 éves versenyzője 23.00 másodperces idővel diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot, a harmadik pedig az orosz Andrej Zsilkin lett.

A 2019-ben honosított, szerb származású Szabó – aki első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben – tökéletesen kapta el a rajtot, és jobb benyúlásának köszönhetően lett a kontinens legjobbja, írja az MTI.

Szabó a futamot követően az M4 Sportnak elmondta, ugyan ez egy „nagyon rossz idő”, de mégiscsak Európa-bajnoki címet nyert, ami miatt nagyon boldog, hiszen az elmúlt években többször is századok választották csak el a dobogós helyezésektől a világversenyeken.

Ezüstérmes lett a magyar női 4x200-as gyorsváltó

Ezüstérmet nyert a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó pénteken a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A Jakabos Zsuzsanna, Fábián Fanni, Veres Laura, Kapás Boglárka összeállítású váltó 7:56.26 perces idővel csapott célba. A számot a britek nyerték, az olasz váltó harmadik lett.

Az elsőként vízbe ugró Jakabos negyedikként váltott, majd a két fiatal, a 18 éves Fábián és a 15 éves Veres is kitett magáért, aki 1:59.23-as idejével a második helyen váltott Kapással. A 200 méter pillangón aranyérmes, korábbi gyorsúszó specialista Kapásnak már „csak” a szám olimpiai- és négyszeres világbajnokát, Federica Pellegrinit kellett maga mögött tartania, de mivel nagy volt az előnye, ez sikerült is neki.

Fábián Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Veres Laura, a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Fábián Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Veres Laura, a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A magyarok tizenegy éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon: Olasz Anna nyíltvízi úszásban második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve. Pénteken a váltó előtt Szabó Szebasztián nyert 50 méter pillangón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!