Először indul egyszerre két magyar kerékpáros háromhetes körversenyen

2021. május 04. – 17:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A profi kerékpársport történetében a nagy körversenyek valamelyikén eddig csak két magyar bringás indult, a 2000-es évek elején Bodrogi László, majd tavaly Valter Attila tekert háromhetesen. Idén Valter mellett Dina Márton is ott lesz a Giro d'Italia mezőnyében, először fordul elő tehát, hogy egynél több magyar indul.

A tavalyi Girón az összetett 27. helyet megszerző Valter helye elég biztosnak tűnt új csapatában, a francia FDJ-ben, elég hamar nyilvánvalóvá tették, hogy az olasz körversenyre szeretnék benevezni.

Dina szereplése némileg meglepetés, mert az olasz Eolo-Kometa azt sugallta, hogy egy másik magyar bringásuk, Fetter Erik kerülhet be a Giro-sorba. Nagy lehetett a bizonytalanság, mert ez elmúlt pár hétben Fetter neve hol feltűnt, hol eltűnt a Giróra nevezettek közül a Procyclingstats nevű kerékpáros adatbázisban, miközben már az is bejelentették, hogy Fetter és Dina is az Giróval egy időben rendezett hazai körversenyen, a Tour de Hongrie-n indul.

Dina Márton (elöl) a Tour of the Alps-on
Fotó: Tim de Waele/Getty Images

A nagyobb kerékpáros portálokon még kedd reggel sem szerepelt Dina Giro-rajtolóként, de csapata közleményében már megnevezte őt. Beválogatásában közrejátszhatott április végi teljesítménye is. A Tour of the Alp nevű versenyen viselhette a legjobb hegyimenőnek járó trikót, és többször volt szökésben is. A Girón most debütáló Eolo-Kometa bízhat abban, hogy ott is megmutatja majd magát a magyar bringás.

A Giro d'Italia május 8-án startol el Torinóból, és 21 szakasz után május 30-án ér véget.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!