Real-elnök: Vagy létrejön a Szuperliga, vagy tönkremennek a klubok

2021. április 25. – 12:32

Real-elnök: Vagy létrejön a Szuperliga, vagy tönkremennek a klubok
Florentino Pérez úgy látja, mind a 12 alapító klubot köti a szerződés az európai szuperligához Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez szerint a 12 alapító klubot továbbra is szerződés köti a labdarúgó Európai Szuperligához (ESL), azaz a tagok – bár a többség ezt már bejelentette – nem távozhatnak a társaságból.

Az MTI idevágó tudósítása szerint Perez, aki egyben az ESL elsőszámú vezetője is, az AS című spanyol sportnapilapnak adott interjújában beszélt erről azok után, hogy a hétfőn bejelentett kezdeményezést széleskörben támadták, és az alapító 12 csapatból elvileg már csak a Real és a Barcelona számít tagnak.

„A helyzet az, hogy a klubok nem léphetnek ki. Néhányuknak persze a nyomás hatására ezt kellett mondania, de ez a projekt, vagy valami ehhez nagyon hasonló, meg fog valósulni. És remélem, hogy a közeljövőben”

– jelentette ki.

A húsz csapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként kedden este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale visszalépésével, valamint a Juventus és az AC Milan a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lenne. A két spanyol csapatot ugyanakkor komoly szankciókkal fenyegette meg az UEFA elnöke.

A Real Madrid elnöke azt is cáfolta, hogy a JP Morgan amerikai befektetési bank – amely 3,5 milliárd euróval kész támogatni a ligát – kihátrált volna a projekt mögül.

„Ez sem igaz, ők sem távoztak. Időt kértek, hogy reagálhassanak, mint a 12 klub. Ha változtatásra lesz szükség, akkor változtatunk”

– mondta, hozzátéve: vagy létrejön ez a sorozat, vagy tönkremennek a klubok.

„Az egyesületek lázadni fognak, mert csak az államilag finanszírozott klubok maradnak majd életben, vagy azok, amelyeknek multimilliomos tulajdonosaik vannak, akik saját magukat szórakoztatják”

– jelentette ki Florentino Pérez.

A Szuperliga kisiklásáról, illetve a futballforradalom elindulásáról ebben a cikkben írtunk.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide >>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide >>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!