A Real Madridot és a Barcelonát is kizárással fenyegeti az UEFA elnöke, mert nem lépnek vissza a Szuperligától

2021. április 23. – 20:01

Másolás

Vágólapra másolva

Aleksander Čeferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke ismét kizárással fenyegette meg azt a négy labdarúgóklubot, a Real Madridot, a Barcelonát, a Juentust és az AC Milant, mely hivatalosan még nem lépett vissza a Szuperligától, írja az MTI.

„Azok a klubok, amelyek a jövőben is érintettek a Szuperliga gazdasági társaságában, nem szerepelhetnek az UEFA égisze alá tartozó sorozatokban. A mi rendezvényeink a négy csapat nélkül is fantasztikusak lesznek”

-mondta a szlovén sportvezető.

Az eredeti tervek szerint az UEFA Végrehajtó Bizottsága hétfőn készült bejelenteni, hogy a 2024-25-ös szezontól kezdődően miként alakítják át a Bajnokok Ligáját. Ezt a számításukat húzta keresztbe vasárnap 12 topklub azzal, hogy bejelentették: ők nem kérnek a Bajnokok Ligájából, helyette saját, az európai szövetségtől függetlenül működő szuperligát alapítanak.

Čeferin az Európai Szuperliga létrehozását korábban néhány „kapzsiságtól vezérelt” klub „szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés „a labdarúgás szerelmeseinek arcul köpése”. Egyúttal hozzátette, hogy a szuperliga klubjaiban játszó focisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy az idei Európa-bajnokság.

Az elnök azt is mondta, hogy a Szuperliga klubjainak szankciókkal kell majd szembenéznie sikertelen elszakadási kísérletük miatt: szerdán ugyanis az alapítók közül a hat angol csapat (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Arsenal) kiszállt, majd őket követően a spanyol Atlético, az olasz Internazionale is visszalépett.

Aznap az AC Milan is jelezte, hogy megértette a kritikákat és az előző csapatokhoz hasonlóan cselekszik, míg a Juventus ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte.

Az alapklubok közül csak a FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott a Szuperligával kapcsolatos hivatalos álláspontján.

Az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki ülésén végül nem jelentettek be szankciókat a 12 alapítóval szemben. Čeferin ezután szólalt fel ismét a négy, még vissza nem lépő klub ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!