Ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak – Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Legfontosabb

2021. április 13. – 07:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is Németországban képzeli el jövőjét Petry Zsolt, akit múlt hét kedden menesztett a berlini Hertha. Petry a Blikknek azt mondta:

Először is nagyon szépen köszönöm odahaza mindenkinek, aki kiállt mellettem, igazán jólesett. Egy médiaügyvéd segítségével azt a taktikát választottuk, most kicsit visszavonulok, hogy leülepedjen az ügy. Tisztára akarom mosni a nevem Németországban, ne tartsanak idegengyűlölőnek, sem homofóbnak. Szeretnék még itt dolgozni.

Az 54 éves kapusedzőt azután menesztette a Hertha Berlin, hogy a Magyar Nemzetnek interjút adott. Az interjúban egyrészt kifejtette véleményét a migrációról, amiről azt mondta: nem érti, Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van, „a bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”. A szivárványcsaládokat támogató Gulácsi Péterre utalva pedig azt mondta: tiszteletben tartja a véleményét, amit Magyarországon sokan nem osztanak, de értetlenségét fejezte ki, „hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett (…). Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.”

Petry Zsolt – Fotó: Soeren Stache / dpa / AFP
Petry Zsolt – Fotó: Soeren Stache / dpa / AFP

Petry hétfőn a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta: a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül változtatta meg az interjúja szövegét, például kihagyták belőle azt a mondatát, miszerint „nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban”. Elmondta még, hogy nem azzal volt baja, amit Gulácsi mondott, hanem arra akart csak utalni: a politikai kérdésekben nyilatkozó fiatal játékosok gyakran olyan ellenségeskedésnek teszik ki magukat, ami árthat vagy véget is vethet a karrierjüknek.

A német lap idézte Gulácsi Péter Petrynek írt üzenetét, amelyben a Leipzig válogatott kapusa nagyra értékelte a kapusedző őszinteségét.

A Magyar Nemzet Petry szavaira reagálva azt közölte: Petry egy korábbi válaszban már reagált Gulácsi állásfoglalására, ezért ezek a mondatok tartalmilag már nem illettek oda. A Magyar Nemzetnek hangfelvétele van a teljes beszélgetésről. Ez végképp tisztázná, mi is Petry Zsolt véleménye a témában. Ennek szövegét azonban Petry Zsolt érdekében nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!