Babos és Fucsovics is nyert az Australian Open első fordulójában

2021. február 8. – 08:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság, az Australian Open második fordulójába, miután ötszettes mérkőzésen legyőzte az ausztrál Marc Polmanst, írja az MTI.

A 29. születésnapját hétfőn ünneplő magyar teniszező először játszott a világranglistán a 125. helyen álló Marc Polmansszal. Három brék után a szabadkártyával főtáblára került ausztrál kapta el jobban a ritmust, és 46 perc alatt hozta a nyitószettet. Fucsovics azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő Polmans szerváját, így 2 óra 13 perc játék után már ő volt szettelőnyben.

A koronavírus-járvány miatt korlátozott számban jelen lévő nőzők közül rendre felharsant a „Hajrá, Marci!” vagy a „Hajrá Magyarország!” buzdítás. Polmans – aki tavaly bejutott a második körbe az Australian Openen – azonban nem adta fel, a negyedik szettben óriási csatában kicsikarta a rövidítést, és alig rontva kiegyenlített. Három és fél óra elteltével jöhetett az utolsó játszma, Polmans rögtön brékelt, de Fucsovics 2:2-nél utolérte őt, majd egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt. Ezután 5:3-nál kiszerválta a fordulatos meccset, amely 4 óra 13 percen át tartott.

A világranglistán az 55. helyen álló Fucsovicsra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Babos is továbbjutott

Babos Tímea is bejutott a második fordulóba az Australian Open női egyes versenyében. A legfrissebb világranglista 114. helyén álló Babos hétfőn két szettben győzte le a belga Ysaline Bonaventure-t , aki 123. a rangsorban, írja az MTI.

Az 56 perces első játszmában 2:2-nél egy-egy brék következett, majd Bonaventure 4:5-nél fogadóként szettlabdához jutott, de Babos fordítani tudott. Ez megtörte a belga lendületét, aki a rövidítésben egyetlen labdamenetet sem tudott hozni. A nyitójátszma után a remekül adogató Babos 3:2-nél brékelt, majd 5:2-re is vezetett, de elvesztette a szerváját. Csakhogy a következő játékban Bonaventure is rontott, és az újabb brék már a meccs végét jelentette. A találkozó 1 óra 32 percig tartott.

„Most a győzelem a legfontosabb, voltak már sokkal jobb meccseim is” – nyilatkozta Babos a Tennis love and game Facebook-oldalnak. „Pozitívan álltam a mérkőzéshez, jól játszottam az ellenfél szettlabdájánál is, ami mutatja, hogy ismét jó úton haladok. A mozgásommal is elégedett vagyok, az utolsó gémben a mostani fizikumomnak köszönhetem, hogy meg tudtam nyerni.”

Babosra – aki címvédőként nem indul párosban Melbourne-ben – a 64 között az orosz Anasztaszija Potapova vár, aki 101. a WTA-rangsorban.

Eredmények:

Australian Open 2021, férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

  • Fucsovics Márton-Marc Polmans (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3-7), 6:3
    nők, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
  • Babos Tímea-Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7-0), 6:4
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!