Az Australian Open 47 teniszezője két hétig nem léphet ki hotelszobájából

2021. január 16. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az Australian Openre utazó teniszezők közül 47-nek kell kéthetes karanténba vonulnia, mert koronavírus-pozitív személlyel repültek együtt. A versenyről így sem maradnak le.

Két pozitív esetet azon a különjáraton találtak, amely Los Angelesből repült Melbourne-be. Ezen a gépen 24 játékos utazott, mindannyiukat karanténra kötelezték. Egy másik, Abu-Dzabiból érkező repülőn is találtak egy koronavírus-pozitívat, emiatt 23 játékosnak kell izolálnia magát két hétig a hotelszobájában.

A BBC úgy tudja, a Los Angeles-i gépen ott volt a kétszeres AusOpen-győztes Viktorija Azarenka, és a korábbi US Open-győztes Sloane Stephens is.

A tenisztornára csütörtöktől érkeznek a játékosok, a szervezők eleve számoltak egy kéthetes karantén időszakkal. Akik nem fertőzöttek, vagy érintkeztek fertőzöttekkel, azoknak is szigorú szabályokat kell tartaniuk. Csak az edzés idejére, maximum öt órára hagyhatják el a hotelszobájukat.

Egészségügyi dolgozók integetnek az Australian Open karanténba kerülő játékosainak az adelaide-i repülőtérenFotó: Brenton Edwards/AFP
Egészségügyi dolgozók integetnek az Australian Open karanténba kerülő játékosainak az adelaide-i repülőtérenFotó: Brenton Edwards/AFP

Az Australian Open a megszokottnál később, február 8-án kezdődik. Addigra mindenkinek letelik a karantén, azok viszont csak bő egy hetet edzhetnek, akiket fertőzés miatt izoláltak a hatóságok.

Az AusOpenre a kísérőkkel együtt körülbelül ezer ember érkezik külföldről különgépekkel, ami elég nagy feszültséget okoz. A koronavírus miatt a hatóságok korlátozták a beutazást, sok légitársaság meg is szüntette járatait, így még nagyjából 37 ezer ausztrál várja, hogy hazajusson. A BBC tud olyanról, aki október vár erre.

Az ausztrál kormány szombaton bejelentette, hogy húsz repatriációs járatot szervez meg a kiemelt területekről, és az ezeket a gépeket nem számolják bele a megszabott keretbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!