Feleannyi néző lesz csak az Australian Openen a járvány miatt

2021. január 30. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megszokotthoz képest nagyjából felében korlátozzák a 2021-es Australian Open nézőszámát, közölte az ausztrál Victoria állam vezetősége. Ez azt jelenti, hogy az év első Grand Slam tenisztornájának első nyolc napján napi 30 ezer nézőt engednek be, a negyeddöntőktől kezdve pedig napi 25 ezerre korlátozzák az eladott jegyek számát. Ezzel összességében 390 ezer nézője lehet a tornának, ami a fele a nem járványügyi időkben megszokottnak.

2020-ban az ausztrál erdőtüzek miatt szennyezett levegő, idén pedig a koronavírus-járvány nehezíti a torna megszervezését. A járványügyi intézkedések miatt a tornán résztvevő teniszezőkre 14 napos kötelező karantén várt, amit a hotelszobáikban kellett eltölteniük. Emiatt többe ki is fakadtak, többek között Novak Djoković is, akit emiatt kemény kritika ért az országban.

A szerb sztár azt szerette volna, ha lerövidítik a karanténidőszakot, jobb ételeket kaptak volna, többet találkozhattak volna az edzőikkel, és olyan szállást biztosítanak nekik, ahol teniszpálya is a rendelkezésükre áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!