Világbajnok játékost szerződtetett Dárdai Pál

2021. február 1. – 18:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hertha Berlin leigazolta a világbajnok német középpályást, Sami Khedirát a Juventustól, jelentette be a berlini klub honlapja. A Hertha első csapatának irányítását egy hete vette át Dárdai Pál, aki visszatérő meccsén 3-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól, így ráfér az erősítés a keretre. Péntek este a bajnoki címvédő Bayern München lesz a következő ellenfelük.

A 33 éves, 77-szeres válogatott játékos több mint tíz év után tért vissza Németországba, 2010-ben a VfB Stutgarttól igazolt a Real Madridhoz, majd 2015-ben a Juventushoz szerződött. 2014-ben nemcsak a Bajnokok Ligáját, hanem a brazíliai világbajnokságot is megnyerte.

„Sami Khedira személyében olyan játékost igazoltunk, aki az elmúlt években Európa legjobb klubjaiban játszott, és a Bajnokok Ligájában, a spanyol és olasz bajnokságban, valamint a válogatottnál szerzett tapasztalataival azonnal segítségünkre lesz” – mondta Arne Friedrich sportigazgató.

„Fizikailag nagyon jól érzem magam, és az elmúlt években szerzett tapasztalataimmal szeretnék segíteni a csapatnak” – mondta Khedira, aki a 28-as mezszámot fogja viselni a Herthában. A klub azt nem közölte, hogy mennyi időre szerződtették a rutinos középpályást, aki legutóbb tavaly nyáron lépett pályára a Juvéban. Az elmúlt években több sérülés is hátráltatta.

Khedira mellett a szerb Nemanja Radonjić kölcsönvételét is bejelentette a Hertha. A 24 éves balszélső az Olympique Marseille-től a szezon végéig érkezett a klubhoz. A szerb válogatottban 20 meccsen 4 gólt szerzett eddig, november 15-én a magyar válogatott ellen is betalált az 1-1-re végződő Nemzetek Ligája-meccsen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!