Vereséggel tért vissza a Hertha edzőjeként Dárdai Pál

2021. január 30. – 17:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Frankfurt elleni szombati bajnokin tért vissza a Hertha edzőjeként Dárdai Pál. Hétfőn jelentette be a berlini klub, hogy 2015 után újra a magyar szakember irányítja a csapatot. Bruno Labbadiát a gyenge eredmények miatt küldték el: a Hertha 18 forduló után csak 14. volt a Bundesligában, nem sok választotta el a kiesőzónától. A klub sportigazgatóját, Michael Preetzet szintén kirúgták. Dárdai és Preetz viszonya nem volt felhőtlen, ez is közrejátszott abban, hogy 2019 tavaszán távozott a magyar edző.

Nem is alakulhatott volna jobban Dárdai bemutatkozó meccse: a 66. percben az idegenben játszó Hertha szerezte meg a vezetést a lengyel Krzysztof Piatek góljával. Azonban nem sokáig örülhettek a berliniek, mert két perccel később kiegyenlített a Frankfurt. Sőt, a 85. percben és a 95. percben újabb gólokat szerzett a Frankfurt, és ezzel 3-1-re meg is nyerte a bajnokit. A vereséggel a Hertha maradt a 14. helyen, míg a Frankfurt átmenetileg feljött a harmadik helyre.

Dárdai 2015 februárban a 17., kieső helyen vette át először a Hertha irányítását, utána elérte egyszer a hetedik, egyszer a hatodik helyet, a Hertha az Európa-liga főtábláján is szerepelhetett, a klub pluszbevételre tett szert, az anyagi helyzete stabilizálódott. 2019 tavaszáig összesen 172 meccsen ült a kispadon, 1,38 volt a pontátlaga.

Dárdai új szerződése 2022 nyaráig szól, tehát nem ideiglenes megoldásként számítanak rá. Sajtóinformációk szerint kemény feltételeket kapott: a hátralévő 16 fordulóban 24 pontot kell összegyűjteni, vagyis 8-szor kellene nyernie a csapatnak. A 24 pont persze összejöhet 7 győzelemmel és 3 döntetlennel is. A 35 pont egyébként általában kényelmes bentmaradást jelent.

A Hertha legközelebb a címvédő Bayern Münchennel játszik a bajnokságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!