Kőkemény feltételeket kapott Dárdai Pál a Herthától

2021. január 28. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pál hétfőn ismét aláírta a szerződését a Herthával, neki kellene megmentenie a hullámvölgyben lévő klubot a kieséstől. A berlini klub a 14. helyen áll a Bundesligában, mindössze két pontra az osztályozó helytől, miközben a játékoskerete alapján a nemzetközi szereplést jelentő pozíciókért kellene harcban állnia. Élete legnehezebb küldetéséről írtak a német lapok.

A Kicker most azt fejtegette, hogy Dárdai a kinevezésekor nem véletlenül beszélt nagyon óvatosan a jövőről, a következő szezonról. Azt mondta a sajtótájékoztatón, nem a szerződéseket akarja ismertetni, hanem egyszerűen szeretne jól teljesíteni, és jól szórakozni.

A szaklap úgy tudja, hogy van egy szigorú eredményességi kitétel a szerződésében.

El kell érnie a meccsenkénti 1,5 pontos átlagot. Ha ezt nem teljesíti, akkor az automatikus hosszabbítás feltétele nem jön össze. Összehasonlításul: a Hertha ebben a szezonban 1,11-es átlagnál tart – 17 pontot kapart össze 18 fordulóban –, vagyis jelentősen javulnia kell mostantól. Dárdai az előző ciklusában 172 meccsen 1,34-es átlagot produkált, annál is eredményesebben kell szerepelnie.

Dárdai Pál már újra munkában – Fotó: AFP/Andreas Gora
Dárdai Pál már újra munkában – Fotó: AFP/Andreas Gora

A mostani szezonra lefordítva a záradék azt jelenti, hogy a hátralévő 16 fordulóban 24 pontot kell összegyűjteni, vagyis 8-szor kellene nyernie a csapatnak. A 24 pont persze összejöhet 7 győzelemmel és 3 döntetlennel is. A 35 pont egyébként általában kényelmes bentmaradást jelent. Az előző időszakában a 44 éves magyar edző rendre arról beszélt, legyen meg a 40 pont, utána már minden ráadás.

A Hertha szombaton a Frankfurttal játszik, abban a stadionban a magyar vezetőedző egyelőre még veretlen. Kilencszer került szembe az Eintrachttal, 4 győzelem mellett 4 döntetlen és 1 vereség a mérlege. A kudarcot hazai pályán szenvedték el. A Hertha utána a Bayern Münchent fogadják a jövő héten.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!