Mick Schumacher teljesítette első hivatalos köreit a Forma-1-ben

2020. december 11. – 13:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Forma-1 szezonzáróján, az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzését Max Verstappen nyerte meg, de talán ennél fontosabb hír, hogy hivatalosan is bemutatkozott a kategóriában Michael Schumacher fia, Mick. A Haas csapatának tagjaként a 18. helyet autózta.

December 2-án vált biztossá, hogy a Forma-2-őt idén megnyerő Mick Schumacher a 2021-es szezonban már az F1-ben fog versenyezni, az amerikai Haas csapatnál. A debütálására azonban nem kellett addig várni, mert az első szabadedzésre megkapta Kevin Magnussen helyét Abu-Dzabiban.

Schumacher már októberben is indult volna egy edzésen, de a Nürburgringen rendezett Eifel Nagydíj gyakorlásán akkora volt a köd, hogy ki sem álltak a garázsból a csapatok. Ott egyébként még az Alfa Romeo adott volna neki lehetőséget.

Abu-Dzabiban nem volt probléma az időjárással, így Schumacher gond nélkül elindulhatott a szabadedzésen. Igazán nagy meglepetést nem okozott, a 19 pályán lévő pilóta közül a 18. időt autózta, csak csapattársát, Pietro Fittipaldit előzte meg.

Az edzésen Max Verstappen volt a leggyorsabb, ő 3,857 másodperccel volt gyorsabb a debütáló németnél. Bottas nagyon közel volt Verstappenhez, csak 34 ezreddel ment lassabb kört. A harmadik Esteban Ocon már egy másodpercnél is többet kapott. A koronavírus-fertőzéséből felépült Lewis Hamilton az ötödik helyet szerezte meg.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!