Ködbe veszett Mick Schumacher F1-bemutatkozása

2020. október 9. – 12:12

frissítve

Ködbe veszett Mick Schumacher F1-bemutatkozása

Másolás

Vágólapra másolva

Az eső és a köd meghiúsította Mick Schumacher, a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fiának F1-es bemutatkozását. Akkora eső és köd fogadta a mezőnyt a Nürburgringen, hogy a kétharmadánál törölni kellett az első szabadedzést. A körülmények később sem javultak, így a teljes pénteki programot törölni kellett az Eifel Nagydíjon.

A Honda 2021-es távozása a Forma-1-ből, a kora őszi német időjárás és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Mick Schumachernek a bemtuatkozása voltak a fő témák a 2020-as Eifel Nagydíj felvezetése során.

A Honda távozása ügyében nem derült ki újabb fejlemény, az októberi hideg, nyirkos, esős idő pedig azt jelentette, hogy elmaradt Mick Schumacher debütálása a Forma–1-ben éles körülmények között: az első szabadedzés alatt végig annyira esett és akkora volt a köd, hogy sem az Alfa Romeónál lehetőséget kapó fiatal pilóta, sem másik 19 társa nem hajtott ki a Nürburgringre. A fő gond egyébként a köd volt, ilyen időben ugyanis nem tud felszállni az orvosi helikopter, vagyis ha nagy baj történne, a sérült nem jutna el elég gyorsan a kórházba, tehát nem elsősorban a pálya állapota jelentette volna a veszélyt.

Mick Schumacher a 2020-as Forma–1-es Eifel Nagydíj előtt.Fotó: Ina Fassbender / AFP
Mick Schumacher a 2020-as Forma–1-es Eifel Nagydíj előtt.Fotó: Ina Fassbender / AFP

A 21 éves Mick Schumacher, aki 2018-ban megnyerte a Forma–3 Európa-bajnokságot, jelenleg vezeti az F1 előszobájának tekintett Forma–2-es pontvadászatot. A két bahreini versenyhétvége előtt 22 pont az előnye azzal a Callum Ilott-tal szemben, aki szintén autóba ülhetett volna az Eifel Nagydíj első szabadedzésén, csak ő a Haas csapatánál.

A 2019 óta a Ferrari pilótaakadémiájához tartozó Mick Schumacher jövője egyelőre nincs tisztázva, de egyre erősebbek a pletykák, hogy akár megnyeri idén az F2-t, akár nem, jövőre már a Forma–1 mezőnyét erősítheti.

A második edzést is törölték

Hiába telt el 4 óra az első és a második szabadedzés között, a körülmények semmit sem javultak, így délután – a délelőttihez hasonlóan – egy óra várakozás után a második 1,5 órás gyakorlást is lefújták, miután nem oszlott fel a köd.

Ezzel a csapatok értékes gyakorlási időt vesztettek, ugyanis eddig még nem nagyon gyűjthettek adatokat az autók és a Pirelli-gumik viselkedéséről 10 fok körüli hőmérsékletben. A két szabadedzés törlése miatt viszont egyetlen órája lesz a csapatoknak a szombati időmérő előtt, hogy megtalálják a legjobb beállításokat a kvalifikációra, illetve a versenyre is.

Ami a hétvégi Eifel Nagydíj további programját illeti, szombaton déltől jön a harmadik, egyórás gyakorlás, majd 15.00-tól az időmérő. A vasárnapi futam a szokott 15.10 helyett 14.10-kor rajtol majd, ne maradjanak le az elejéről!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!