Fontos készségek a karrierhez a Tesco Business Solutions női vezetői szerint (x)

2023. június 8. – 10:55

Fontos készségek a karrierhez a Tesco Business Solutions női vezetői szerint (x)
Varju-Jones Eszter és Horváth Viktória – Fotó: Tesco Business Solutions

Másolás

Vágólapra másolva

Varju-Jones Eszter és Horváth Viktória, a Tesco Business Solutions női vezetői szerint fontos, hogy egy olyan vállalat megbecsült munkatársai lehetnek, ahol értékelik az ambiciózus és nyitott munkatársakat, és ahol nem érezhető különbség női és férfi vezető között. Komoly lehetőség és szép kihívás egy nemzetközi vállalat menedzsereiként sokfős multikulturális csapatokat vezetniük.

Varju-Jones Eszter, a TBS közép-európai, beszerzést támogató divíziójának vezetője szerint egy vezető akkor jó, ha hiteles. „Mindenki munkája fontos, és mindenki hozzájárul a vállalat sikeréhez. Tiszteljük egymás teljesítményét, és nemcsak szakemberként, hanem emberként is bánunk egymással: ezek azok az alapértékek, amelyeket vezetőként igyekszem képviselni.” A közgazdásznak két, Budapesten és az indiai Bangalore-ban dolgozó csapat munkáját kell összehangolnia. „Mi egy viszonylag új vállalat vagyunk, sok frissdiplomást veszünk fel, a dolgozóink különböző végzettséggel, szakmai háttérrel rendelkeznek. A nyelvtudás alapvetően fontos; de ezen kívül elsősorban az alapján választunk a hozzánk jelentkezők közül, hogy kiben milyen fejlődési potenciált, logikai képességet, hozzáállást, gondolkodásmódot látunk. A többit – mindazt a tudást, ami ahhoz kell, hogy ebben a csapatban dolgozhassanak – meg tudjuk tanítani nekik.”

Eszter szerint egy vezető számára az a legfontosabb, hogy fejlődési lehetőséget biztosítson a beosztottjainak. „Büszke vagyok arra, hogy üzletágunkból sok olyan szakember került ki, akik képesek voltak új dolgokat tanulni, új készségeket elsajátítani, és ezáltal feljebb lépni a vállalati hierarchiában. Ez a mi érdekünk is, támogatjuk azt, hogy perspektívája, karrierútja legyen a kollégáknak. Ez hozzájárul ahhoz, hogy értéket teremtsünk, és hogy a döntéshozói szinteken is bevonjanak minket a vállalati stratégiába, az üzleti tervezésbe.”

Varju-Jones Eszter – Fotó: Tesco Business Solutions
Varju-Jones Eszter – Fotó: Tesco Business Solutions

Horváth Viktória, a TBS közép-európai ügyfélszolgálati divíziójának vezetője nem lát különbséget női és férfi vezetők között. „Sokkal inkább határoz meg egy vezetőt az, hogy milyen készségekkel, tapasztalatokkal rendelkezik, és mit igényel az adott terület vezetése. Több női vezető van a pályán, mint a karrierem kezdetén. Idővel ez sokat változott, nagyobb egyenrangúságot tapasztalok. Ez a TBS-nél is így van, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy középvezetőink 62 százaléka nő.

„A TBS egy nagyon befogadó és sokszínű vállalat. Itt teljesen természetesen alakult ki egy multikulturális környezet. Annak ellenére, hogy ötszáz főssé nőtte ki magát a szervezet, figyelembe veszik az egyéni élethelyzeteket: egy munkavállalókat segítő tanácsadási program is indult, amelynek keretében akár jogi és pénzügyi szakemberek bevonásával kapnak segítséget a dolgozók.” – hangsúlyozta Viktória. „Én magam fontosnak tartom, hogy odafigyeljek a kollégáim motivációjára, erősségeire és ennek megfelelően szervezzem a csapaton belüli feladatokat. Ez által a személyes motiváció által sokkal hatékonyabb a munkavégzés és jobb az általános hangulat. Értelmet nyernek a hétköznapok.”

Horváth Viktória – Fotó: Tesco Business Solutions
Horváth Viktória – Fotó: Tesco Business Solutions

A vezető szerint a TBS azért is különleges munkahely, mert a menedzserek minden jó ötletet felkarolnak. „Ez az attitűd kiemelkedő: bármilyen megfontolásra érdemes javaslatot mérlegelünk, jöjjön az a szervezet bármelyik szintjéről.”

A TBS-t nemrég a világ legjobb Global Business Services-ének választotta a Shared Services and Outsourcing Network (SSON), vagyis a globális üzleti szolgáltatások és outsourcing szakemberek legnagyobb és legnevesebb közössége.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Tesco Business Solutions.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!