Keddtől külön jegy kell, ha kíváncsiak vagyunk az Operaház aulájára

2024. szeptember 11. – 15:25

frissítve

Keddtől külön jegy kell, ha kíváncsiak vagyunk az Operaház aulájára
Fotó: Jászai Csaba / MTVA

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 10., azaz kedd óta kétezer forintos belépőjegyet kell fizetnie annak, aki az Operaház aulájára kíváncsi – írja a Hvg.hu.

Az Operaház szerint a belépőjegyet egy néhány napos próbaként vezették be. Az aulát egy órával az első előadás előtt megnyitják.

Tájékoztatásuk szerint a belépőt

a 2024 tavaszán elfogadott sztrájkmegállapodás hatására megnövekedett működési költségek forrásainak előteremtése teszi szükségessé.

A belépőt a jegypénztárakban lehet megvenni, és ha 72 órán belül csoportos épülettúrára, vagy előadásra veszünk jegyet, beleszámít az árába. A Magyar Állami Operaház azt írta a lapnak, hogy „az első nap tapasztalatai pozitívak, (...) a jegybevételek a hónapra vetítve a több tízmillió forintos nagyságrendet is elérhetik.”

Mozgalmas év ez az Operaházban: Március elején derült ki, hogy Ókovács Szilveszter arra adott utasítást, hogy a Carmina Burana öt éve futó produkciójába egy félórás szünetet iktassanak be, mégpedig azért, hogy a büfé bevételeiből is az Operaház forrásait növeljék. A büféről itt írtunk részletesebben. Márciusban a dolgozók a Don Giovanni-előadás előtt léptek sztrájkba. A Magyar Állami Operaház vezetése és az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezetek elnökei ezután megállapodtak a sztrájk felfüggesztésében, és abban, hogy az Operaház az év második felében – két részletben – összesen 30 százalékos alapbéremelést biztosít a dolgozóinak, továbbá áprilisban és szeptemberben nettó 140-140 ezer forintos cafeteria emelést is ad. Az Operaház szerint aztán az ígért béremelést veszélyeztette, hogy a sajtó megírta: Ókovács Szilveszter egy olyan 60 milliós BMW-t használ, amivel az Operaház királyi felhajtóján is parkolhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!