Egy a Vígszínházban tartott külsős előadás közben leesett egy színész a magasban lévő díszletelemről

2024. június 21. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

Egy olvasónk jelezte, hogy baleset történt a Vígszínházban a Vámpírok bálja pénteki előadásán. A külsős produkció által színre vitt musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas díszletelemről.

A baleset után az előadást megszakították, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézőket is megkérdezték, hogy van-e köztük orvos. Külső produkciók esetén a díszletet is viszik, az nem a befogadó színházé.

Olvasónk azt mondta, Jegercsik egy hídszerű díszletelemről esett le, ahonnan valószínűleg a dramaturgia szerint le kellett volna ereszkednie. Amikor elhagyták a színházat, akkor még látták, hogy a színészt mentőbe tették.

Kerestük a színházat és a darabot színpadra állító PS Produkciót, hogy többet megtudjunk a színész állapotáról és a baleset körülményeiről.

Tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt hasonló baleset, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab közben zuhantak három métert, és szenvedtek súlyos sérüléseket.

Frissítés: helyszíni beszámolók szerint a darabot végül a leállás után folytatták, a professzor szerepét is helyettesítették az esti előadásban. A hétvégén még négyszer adják elő a Vámpírok bálját a Vígszínházban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!