Udvaros Dorottya mellett több színész is távozik a Nemzeti Színházból

2024. május 4. – 13:45

Másolás

Vágólapra másolva

Udvaros Dorottya mellett több színész is távozik a Nemzeti Színházból – értesült az Index. Információik szerint a távozók között van a tavaly őszi balesetben súlyosan megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is. Mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott a társulatból.

Barta Ágnes megerősítette, hogy az évad végétől nem lesz már a társulat tagja, és közös megegyezéssel távozik a színházból. Az Indexnek azt mondta, ez egy hosszabb folyamat eredménye, és a továbbiakban szabadúszóként fog dolgozni.

A távozókkal kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Nemzeti Színháznak, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Már április elején felröppent a hír, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója nem írta alá a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya szerződését a következő évadra. Akkor kerestük a Nemzeti Színházat, ahonnan azt a választ kaptuk, egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, de amint lesz az ügyben megosztható információjuk, közzéteszik.

Udvaros a Magyar Hangnak adott interjújában árulta el, hogy Vidnyánszky végül nem hosszabbította meg a szerződését, ezért 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A színésznő szerint az igazgató legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van, de azt is kifogásolta, hogy állítása szerint Udvaros „nem teljesítette a kötelező előadásszámát”.

„Március 22-én pénteken 11.00-kor volt szerződtetési tárgyalásom a vezérigazgató úrral, amikor is közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a munkaszerződésemet. Azokra a darabokra, amik még műsoron maradnak és játszom bennük, azokra egyedi szerződést kapok majd május közepén” – mondta Udvaros Dorottya a Telex kérdésére.

A Magyar Hangnak adott interjú megjelenése után, péntek délután a Nemzeti Színház közleményt adott ki, amiben azt írták: „Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!